Szavazás
Újpesten ősszel sem áll meg az élet. Melyik közelgő programon szeretnél részt venni?
A Káposztásmegyeri Sport-és Egészségnap, Futó és Kerékpáros Fesztiválon szeptember 23-án
A Szüreti Mulatságon szeptember 23-án
Az Őszi Sportparti szeptember 30-án
Ha lehet, mindegyiken
Még nem döntöttem el

Ajánlott videóHelyi érték (2017.09.15.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9089581 alkalommal 6122057 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Lufiba rejtett nyeremények

Egész nap gyereknap


Napsütéses időben ért véget a június 2-i gyereknap a Vadgesztenye utcában, amelyet a Vadgesztenye cukrászda és a Maki Játszóház közösen tett élvezetessé. A szerencsések nem mindennapi módon nyerhettek belépőt a játszóházba.Címkék:
Újpest szelet
Wintermantel Zsolt
Borongós, esős időben kezdődött, de napsütésben ért véget a gyereknapi mulatság a Vadgesztenye utcában, amelyre a közelben lakó polgármester is kilátogatott. 

Szombati Erzsébettől , az Attila utcában található Maki Játszóház tulajdonosától megtudtuk: a játszóház arcfestéssel, légvárakkal, építőkockákkal készült, a játékot pedig szemmel láthatóan élvezik a gyerekek. 

A Maki Játszóház ezen kívül nem mindennapi módon szerzett örömet a gyerekeknek: néhány léggömbbe hétvégi, illetve hét közbeni belépésre jogosító jegyeket rejtett, fődíjként pedig egy nyolcfős születésnapi buli lebonyolítását vállalta magára, ami a játszóház tulajdonosa szerint jelentős könnyebbség a szülőknek. A nyertes úgy értesülhetett ajándékáról, hogy kipukkasztott egy lufit, és amelyik léggömb papírdarabot rejtett, annak a „megtalálója” rögtön tudhatta: hamarosan feledhetetlen élménnyel gazdagodik.

A Vadgesztenye cukrászda a tavalyi évhez hasonlóan süteménnyel vendégelte meg a gyerekeket – tudtuk meg Valiczek Józsefné, Zsuzsi nénitől, a cukrászda tulajdonosától. Zsuzsi néni lapunkon keresztül mondott köszönetet a szomszédoknak, valamint a polgárőrök, önkéntesek és az önkormányzat munkájáért, egyben visszautalt rá: ha tehetik, szívesen jótékonykodnak. Ennek ékes példája az Újpest szelet, amely vételárának tíz százalékát az Újpesti Cseriti kapja, de például a polgári bálon ugyancsak süteménnyel fejezték ki segítő szándékukat.

Bár az időjárás egy kisebb záport is tartogatott a gyereknapot ünneplőknek, a meteorológiai közjáték nem szegte kedvét sem a gyerekeknek, sem a felnőtteknek. Erre jó példa Baffia Gergely és gyerekei, akik először voltak kint a gyereknapon, de valamennyien jól érezték magukat.

kép és szöveg: MOA
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok