Ajánlott videóKörkép extra (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9823778 alkalommal 6655495 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A 369-2600 az SZTK-ban csörög


Március elsejével beköltözik a Görgey úti szakrendelő épületének földszintjére a 24 órás felnőtt-háziorvosi szolgálat. Az ügyeletként ismert ellátás több évtizednyi kényszerszünet után kerül vissza ide, az SZTK önkormányzati kézbe kerülése óta zajló folyamatos megújulás eredményeként.Címkék:
SZTK
A döntést a színvonalas ellátás egyik zálogának tartjuk orvosszakmai körökben, számtalan előnnyel jár betegnek és orvosnak egyaránt – hangsúlyozza Molnár György, az ügyeleti ellátást végző International Ambulance Service Kft. ügyvezetője. – Központi helyen leszünk, még azt az egysaroknyi távolságot sem kell gyalogosan megtenniük azoknak, akik tömegközlekedéssel érkeznek hozzánk. Könnyebb lesz megtalálni bennünket, hiszen a szakrendelő Újpest jól ismert épülete. A hétvégi ügyelet ugyan évtizedek óta a Görgey út 43.-ban működött, mégis előfordult, hogy valakinek időbe telt odatalálnia.

A helyszínen kívül az orvosi szempontok is lényegesek.
– A beteg számára mindenképpen megnyugtató, hogy az SZTK épületében az ügyeletes egy karnyújtásnyira tudhatja maga mellett a szakrendeléseket. Helyben, ezáltal gyorsabban és hatásosabban történhet a teljes diagnózis megállapítása – szögezi le Molnár György.

Megtudtuk, nappal egy, éjjel két orvos látja el feladatát, míg szombaton és vasárnap két orvos dolgozik.

 – Úgynevezett sürgősségi ügyeletet biztosítunk, telefonhívásra háznál látjuk el a beteget,  ugyanakkor helyben szintén fogadjuk a bennünket felkereső betegeket. Március elsejétől a telefonszámunk változatlan marad: 369-2600. A rendelő a büfé szomszédságában kap helyet, a korábbinál szebb és nagyobb várakozóhelyiséget, orvosi pihenőszobát biztosítva. A portaszolgálat munkatársai segítenek az útbaigazításban, és természetesen a hétvégén is biztosított a bejutás az épületbe. Mindenképpen egy minőségi változás, amit a beköltözésünk betegnek és orvosnak egyaránt eredményez – mondja Molnár György.

B.K.2011. november 1-je óta van 24 órás, azaz egész napos háziorvosi szolgálat Újpesten. Az anyagiakat Újpest Önkormányzata biztosítja a kezdetektől fogva, hiszen az OEP ezt a feladatot nem finanszírozza. A döntéssel tehermentesítették a háziorvosokat, akik csak és kizárólag a rendelőkben lévő betegekre koncentrálhatnak, nem kell félbehagyniuk a rendelést, ha beteghez hívják őket. Jól jártak a betegek, elég, ha az ügyeletet tárcsázzák, máris indul az orvos. Az ügyeletet az International Ambulance Service Kft. látja el. A szolgáltató Újpest gyermeklakosságának ügyeletét is közmegelégedésre végzi, évek óta.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye