Ajánlott videóNői szakasz (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9804365 alkalommal 6642846 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

SZTK: Hamarosan a főbejáratot is átadják

Újra nyitva a büfé


A felújítási munkálatok részeként új helyre költözött és teljesen megújult az Újpesti Szakorvosi Rendelő büféje, amelyet hosszú hónapok után ismét birtokba vehetnek a látogatók. A földszinti étterem a felújított liftek mellett kapott helyet.Címkék:
SZTK
Tavaly decemberben, több mint egy év után zárult le a Szakorvosi Rendelőintézet felújításának első két üteme, amelynek keretében nemcsak a közösségi terek – így a liftek, a lépcsőház és a vizes helyiségek – szépültek meg, de az épület energetikai korszerűsítésére is sor került a KEOP-pályázaton nyert támogatással.

– Az energetikai korszerűsítés részeként egy új kazánház, új kazánberendezés és új radiátorok is kerültek a házba, valamint a világítás korszerűsítésére és gyakorlatilag az épület becsomagolása is megtörtént: új nyílászárókat kapott, és teljes hőszigetelést kívülről – részletezte Razsovich József, a felújításokat végző ÉPÍT Zrt. ügyvezetője. – Eközben elkészült az az orvosszakmai program, amely meghatározta, merrefelé menjen tovább a fejlesztés, felújítás. Ezt próbáltuk meg az építés eszközeivel kiszolgálni.
Ezek közé a beruházások közé tartozik a főbejárat felújítása is, amely a használatbavételi engedély megérkezése után lesz birtokba vehető. A bejárat a korábbi rámpa helyett lépcsős kialakítású lett, és egy mozgáskorlátozottak számára alkalmas emelőberendezéssel, lifttel látták el. Ennek segítségével tudják a betegeket hordágyon is szállítani.

– Az esetleges lifthibákra, -kimaradásokra tekintettel mi azt javasoltuk, hogy a jelenlegi ideiglenes bejárat helyén létesüljön egy végleges bejárat. Egyfajta híd, amely a Gyermekorvosi Rendelő bejáratától ível majd át a nyaktaghoz, akárcsak most, ahol egy kaputelefonos rendszerrel ilyen kivételes esetekben is lehetőség lesz bejutni az épületbe – mondta el az ügyvezető, majd hozzátette: – A földszinten, az egykori röntgenosztály helyén kiépített részlegbe hamarosan beköltözhet a Görgey úti központi ügyelet, illetve kialakítottunk egy új büfét is, amely több hónap után újra megnyílt.

A január 31-ei képviselő-testületi ülés határozatának köszönhetően a felújítás tovább folytatódik, így tervben van egy központi öltözőegység létrehozása az alagsorban, valamint a hetedik emelet hasznosítása és az épület környezetének rendbetétele is.
(antosa)A felújított rendelő hat szintjén huszonhárom síkképernyős televíziót helyeztek el a látogatóknak. Az SZTK TV-ben a várost érintő aktuális híreket, hasznos információkat, programajánlókat ismerhetnek meg az újpestiek.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye