Ajánlott videóKörkép -4- (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9799911 alkalommal 6639531 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpesté marad a szakrendelő


Az önkormányzat szándékának megfelelően a város tulajdonában maradhat a fővárostól 2011 őszén saját kézbe vett szakrendelő. Bár 2013. május 1-jétől a járóbeteg-ellátásért az állam felel, az érintett önkormányzatok – amennyiben időben jelzik szándékukat – továbbra is végezhetik eddigi járóbeteg-ellátási feladatukat. A választási lehetőségnek köszönhetően az SZTK továbbra is újpesti kézben marad.Címkék:
SZTK
A járóbeteg-szakellátási feladat április 30-át követő folytatására vonatkozóan az érintett önkormányzatoknak február 15-ig kell döntést hozniuk, azaz amenynyiben továbbra is saját hatáskörben működtetnék a járóbeteg-ellátást, erről a szándékukról nyilatkozniuk kell. Amennyiben egy érintett önkormányzat a megadott határidőig nem jelzi szándékát, az állam automatikusan átveszi tőle a járóbeteg-ellátási feladatokat.

Újpest már döntött: folytatja

Újpest Önkormányzata a január 31-i képviselő-testületi ülésen Nagy István szociális és egészségügyi alpolgármester előterjesztésére határozott úgy, hogy szakrendelőjét május 1-je után is maga szeretné fenntartani, és továbbra is gondoskodik a járóbeteg-ellátásról.
Mint ismert, Újpest Önkormányzata 2011 őszén a fővárostól saját kézbe vette a szakrendelőt, és haladéktalanul nekilátott a felújításnak, amelyre az Újpesti Párbeszéd kérdőívei alapján rendkívül nagy igény mutatkozott.

A legjobb kezekben

– A döntés meghozatalakor az újpesti járóbeteg-szakellátás javítását, fejlesztését fogalmaztuk meg elsőrendű célként. Az átvételről való döntésben fontos szerepe volt annak is, hogy ezzel talán a nehéz helyzetben lévő Károlyi Sándor Kórház helyzetén is segítünk – indokolta a városvezetés korábbi döntését Nagy István alpolgármester.
Az alpolgármester szerint az elmúlt bő egy esztendő azt igazolta, hogy helyesen döntött a képviselő-testület. Éppen ezért indítványozta, hogy Újpest járóbeteg-ellátása továbbra is a város feladatkörébe tartozzon. 

Jobb, ha marad

Dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő szerint ugyancsak fontos lenne, hogy Újpest maradhasson a szakrendelő gazdája, lévén, hogy az előző tulajdonos (főváros) elhanyagolta. A képviselő hozzátette: a felújítás kizárólag az önkormányzat támogatásával valósulhatott meg. Kiemelte, hogy a két szomszédos kerület saját és korszerű szakrendelővel bír, a kulturált és korszerű rendelőkbe pedig szívesebben jönnek elkötelezett szakemberek, minderre pedig nagyobb az esély, ha az SZTK a városé marad.

Még tovább korszerűsödik

Dr. Hollósi Antaltól megtudtuk azt is, hogy több más kerület mintájára a hetedik emeleten egynapos sebészetet alakítanának ki. Bár erre még nincsen pontos időpont, mind a szakma, mind pedig az önkormányzat nyitott arra, hogy mindez megvalósuljon.

M. ORBÁN ANDRÁS
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye