Ajánlott videóKörkép extra (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9812301 alkalommal 6648011 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Angyalszárnyon az Újpesti Cseritivel

Száz gyermek számára már megkezdődött a karácsony


Megilletődötten lépték át az Újpesti Polgár Centrum küszöbét azok az általános iskolások, akik az Újpesti Cseriti meghívására karácsonyi délutánra érkeztek december 14-én.Címkék:
Cseriti

Az épületben feldíszített fenyőfa, a színházteremben ünnepi műsor, búcsúzóul csoki tortás, kakaós uzsonna várta őket. S a legizgalmasabb „közjáték”, pedig a névre szólóan összecsomagolt karácsonyi ajándékok átadása volt. A színházteremben azonnal megkezdődött az ajándékok bontogatása és igazi     örömünnep vette kezdetét.

Levelek a Jézuskának 

Nagyon sokan fogtak össze ismét Újpesten, hogy száz nehéz sorsú gyermek karácsonyi ajándékot kaphasson az Újpesti Cseriti közreműködésével.

A tavalyi karácsonyhoz hasonlóan az önkormányzat jótékonysági szervezetének önkéntesei arra kérték a gyerekeket, írják meg, mit szeretnének karácsonyra. S bár száz gyermekből száz biztosan játékra, könyvre vágyna, a Jézuskának is összeszorult a szíve, amikor elolvasta a neki címzett kéréseket. Volt például olyan gyermek, aki nem magának kért ajándékot, hanem édesanyjának és testvéreinek. Így került konyhai edény is az egyik csomagba. Egy fiatal lány pedig télikabátot kapott. 

Teljesítették a kívánságokat

Az Újpesti Cseriti önkéntesei az elmúlt hetekben játékboltokat és ruhaboltokat jártak, hogy a Jézuskával karöltve teljesítsék a kívánságokat.  Angyalszárnyon program segítségével elkészültek a csomagok, több is, mint eredetileg remélték. A Cseriti eredetileg ötven gyermekeket megcélzó kerete menet közben százra bővült. Több, inkognitójához ragaszkodó magánszemély adományával kiegészülve és a jótékonyságban az önkormányzatot támogató Újpest FC és az UTE segítségével gyorsan százra kerekedhetett  a meghívott gyermekek száma.  

Szeretet minden mennyiségben 

A színházteremben minden a szeretetről szólt. Díszítés, énekszám, táncos produkció, vers és próza, a Bene Ferenc Általános Iskola iskolásai és tanárai, az Ékszerbalett táncosai, továbbá Dóka Andrea  valamint Krizsik Alfonz színművészek tolmácsolásában.

Száz ajándékcsomag

Wintermantel Zsolt ünnepi köszöntőjében többek között arról szólt, hogy a karácsonyi életérzést kiválóan visszaadó műsorszámok után a lakóhely szeretetével folytathatjuk a gondolatkört. Hiszen ez is nagyon fontos az újpestiek számára. Egy év eleji felmérés során például kiderült, mesélte a gyerekeknek, hogy a helybélieknek az „Újpest, ahol szeretünk élni” szlogen fejezi ki legjobban a lakóhelyhez való kötődést. Újpest polgármestere szerint szép dolog hogy az újpestiek támogatják a jótékonysággal összefüggő tevékenységet is. Ennek eredményeként az idei karácsonyon már száz általános iskolás gyermek kaphat névre szóló ajándékot az Újpesti Cserititől, s ezzel nagyszerű elődök által megkezdett hagyományokat folytatja. Majd boldog karácsonyt kívánt a vendégeknek.

Mi volt a csomagokban?

A gyerekek név szerint vették át csomagjukat. Minden kívánság teljesült. Felsorolni is sok, mi mindent rejtettek az ajándékcsomagok. Gyönyörű babák, terepjáró autók, értékes könyvek, sportszerek számtalan változata került a Cseriti - emblémás zacskókba. Volt, aki gitárt, mások labdát kaptak. 

Kézfogás Kabát Péterrel 

A Bene Ferenc Általános Iskola kisdiákja, Marcell igazán különleges meglepetésben részesült! Nem csupán a nagyon vágyott lila-fehér sportszerkót kapta meg, hanem a mezén saját keresztnevét is olvashatta. S aki úgy gondolja ezzel teljes volt az ajándék, az téved. Kabát Péter, az Újpest FC remek csatára lépett be- nagy ováció közepette – a színházterembe és kezet rázott Marcellal. Majd rutinos mozdulattal elővette tollát és dedikálta is a focireménységnek a mezt.

Angyalszárnyon, szeretettel

„A karácsony olyan, mintha a szív kandallójában meggyújtanák a szeretet lángját.” – írta az egyik gyermekünk, aki az „Angyalszárnyon” programban vesz részt az idei évben. Ez a program azért jött létre, hogy a legnehezebb körülmények között élő újpesti gyermekek karácsonyfája alá is kerüljön ajándék. – mesélte Wintermantel Adrienn, az Újpesti Cseriti háziasszonya, már a gyermekzsúr idején. –Tapasztaltabbak is vagyunk, mint voltunk egy évvel ezelőtt, konkrét kéréseket vártunk. Hiszen hiába írja le valaki, hogy összerakható játékra vágyik, a milyenre is rákérdeztünk. Nagyon jó volt látni a gyermekek örömét, a ragyogó tekinteteket. Remélem senkit sem ért csalódás!

Idén – nagy örömünkre – jelentkezett nálunk egy kis csapatnyi támogatónk, akik felvállalták, hogy további ajándékcsomagokat állítanak össze a gyerekeknek. Nagyon szívesen neveznénk meg őket, de ragaszkodnak inkognitójukhoz. Úgy gondolják, másoknak is példa lehet a segítség. Mi pedig száz gyermeket tudtunk bevonni az Angyalszárnyon programba.

A titokzatos hölgy és úr

Az ünnepségen jelenlévő, ám inkognitójukat a sajtónak továbbra sem felfedő hölgy és úr nagy örömmel tapasztalta a gyermekek örömét:

– Nem a személyünk a lényeg, hanem az, hogy tudtunk segíteni - mondták. Egy munkahelyen dolgozunk, de magánemberként készítettünk csomagokat. Ki egymaga, mások kis kiscsapatban. Arra gondoltunk, ebben az életkorban a gyerekek nagyon fogékonyak. Volt, aki gitárt, más labdát kért. Lehet, hogy egy tehetséges gitáros, zenész vagy éppen egy focistainduló pályáját, későbbi karrierjét tudtuk segíteni - összegeznek.

Még folytatják 

Az Újpesti Cseritinek még sok tennivalója van karácsonyig: a jövő héten, szerdán például, közel 500 rászoruló gyermeket várnak a karácsonyi koncertre az Újpesti Kulturális Központ Ady Endre Művelődési Házba, amelyen  sztárfellépők, meglepetésvendégek lesznek. És természetesen sok-sok ajándék is. 

Az Újpesti Karácsonyi Vásárban, december 15-én 16 órakor újpesti művészek keresik fel   süteménnyel  a jótékonysági szervezetadományozó házát. Tartson Ön is velük! 

BK
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye