Ajánlott videóKörkép -2- (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9799923 alkalommal 6639543 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tovább épül-szépül


Októberben lezárult a szakorvosi rendelőintézet felújításának első, az Új Magyarország Fejlesztési Terv környezet és energia operatív programjára kiírt pályázatból támogatott szakasza. Az energetikai korszerűsítéssel párhuzamosan kezdődött meg az épület újabb felújítási üteme, orvos-szakmai és gazdasági szempontok alapján.Címkék:
SZTK
Ennek köszönhetően az elmúlt időszakban a legnagyobb betegforgalmat lebonyolító laboratórium leköltözött a földszinten erre a célra felújított új szárnyba.

Korábbi helyére, a harmadik emeletre egy képalkotó diagnosztikai részleg került, az összes röntgen ellátással, köztük a tüdőszűrő állomással, az ultrahang diagnosztikával. Az ötödik emeleten a volt fogászati rendelőt kapta meg az urológia, a hatodikon alakították ki a szájsebészetet, fogászatot, egy vadonatúj, korszerű szájsebészeti rendelővel együtt.

Szintén újdonság lesz, hogy januártól a felnőtt ügyelet beköltözik egy földszinti rendelőbe a Görgey utcából és szintén a földszinten, a korábbi büfé helyett, egy korszerűbb nyit meg hamarosan. Ezekkel párhuzamosan, immár egy hónapja folyik a rendelőintézet elektromos hálózatának felújítása, festése.

A jelenlegi fejlesztési ütem összköltsége mintegy 140 millió forintot tesz majd ki, amelynek forrása egy korábban a főváros és Újpest által kötött megállapodásnak köszönhető, hiszen ennek segítségével juthatott a városrész olyan korábban egészségügyi célra használt ingatlanokhoz, amelyek részbeni értékesítésével, más célra történő hasznosításával jelentős összegeket használhat fel.

A jelenleg folyó munkák lezárásával nem fejeződik be a rendelőintézet felújítása. Újpest Önkormányzatának szándéka szerint a jövő évben további korszerűsítési munkák indulhatnak a betegellátás körülményeinek javítása érdekében.

G. R.
fotó: Várai MihályKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye