Ajánlott videóNői szakasz (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9807931 alkalommal 6645146 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tésztaszobrász újpesti ovisok a piacon


Óvodások újabb csoportjai keresték fel az újpesti piacot 2012. november 8-án csütörtökön délelőtt, hogy megismerkedjenek annak kereskedelmi és közösségi funkciójával. A gyerekek meglátogatták a Lipóti Pékséget is, ahol péksüteményeket készítettek.Címkék:
Piac
Újpest Önkormányzatának kezdeményezése azt a célt szolgálja, hogy a bevásárlóközpontokhoz, plázákhoz szoktatott gyermekeket visszavezesse az olyan klasszikus közösségi terekbe, mint az Újpesti Piac is, ahol kitűnő minőségű magyar, nagy-, és kistermelői termékekhez juthatnak a vásárlók, s közben találkozhatnak barátaikkal, ismerőseikkel, megbeszélhetik ügyes-bajos dolgaikat.

Délelőtt fél tízkor a Park Óvoda nagycsoportosai érkeztek a vásárcsarnok elé, ahol Wintermantel Zsolt köszöntötte őket. A polgármester kérdésére, hogy ki járt már a piacon, szinte minden gyerek felnyújtotta a kezét. A piac területén működő Lipóti Pékségben Oberhauser János üzletvezető mutatta meg a gyerekeknek, hogyan készül a kenyér, majd a kicsik nekigyürkőztek és az előre elkészített tésztából péksüteményeket formáltak. Saár Petra lett a leggyorsabb, élethű csigája hamarosan ropogósra sült. 

Ezt követően az ovisok kísérőikkel végigjárták a piacot, az egyik árushelyen almákat, másik helyen mandarinokat válogathattak, amelyeket az óvodában majszolnak majd el.  A halaknál és a savanyúságoknál is elidőzött a csoport. Mire a séta véget ért, megsültek a sütemények, a gyerekek boldogan, élményekkel gazdagodva tértek haza.

Ekkor érkezett a másik csoport, amely ugyanúgy ismerkedett a piaccal, mint a korábban érkezők.


Á.T.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye