Ajánlott videóKörkép -3- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9823779 alkalommal 6655496 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Az első naptól a gyermekekért


Amióta Újpest Önkormányzata a Görgey úti Szakorvosi rendelőintézet tulajdonosa, a felújítás mellett előtérbe kerültek az orvos szakmai kérdések is. Sorozatunkat a Gyermekszakrendelőben, a pszichiátrián folytatjuk.Címkék:
SZTK
A Gyermekszakrendelő fennállása óta, a komplex ellátás részeként, gyermekpszichiátria is működik Újpesten. A pszichiátrián nem csak a IV., de a XV. kerületi gyerekeket is fogadják, és sokan jönnek Pest megyekülönböző településeiről is.

– Soha nem kellett még senkit elküldeni azért, mert például Győrben lakik, őt is fogadni tudjuk - meséli Dr. Kovács Alice gyermekpszichiáter. A rendelésen minden gyermeket ellátnak, akit hozzájuk irányítanak, a hét bármely napján, délelőtt és délután egyaránt.

Az újpesti rendelésen előforduló leggyakoribb problémák kicsi gyerekeknél a fejlődési elmaradás, a beszédfejlődés és egyéb funkciók megkésése. A későbbi korban a gyermekeknél a magatartászavarok, a szorongás jelenik meg, és a mai világban nagyobb számban fordulnak elő a kényszeres betegségek, a hangulatzavar, valamint az étkezéssel, alvással kapcsolatos problémák –tájékoztatott a doktornő. Szerencsére azonban a tapasztalatok alapján elmondható, hogy egyre tájékozottabbak az emberek, aminek köszönhetően nagyobb számban jutnak el szakemberhez, akik segíteni tudnak.

 A jól működő rendelés és ellátás az SZTK októberi önkormányzati átvétele óta még szervezettebb lett, hangsúlyozta a főorvos. Emellett szakmai szempontból is fontos, hogy jobban működik az orvosi továbbképzések támogatásának, illetve megszervezésének rendszere is.

(antosa)

Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye