Ajánlott videó



...Ahogy történt (2017.08.11.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Az oldalt 8932039 alkalommal 6010756 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Évfordulós fűtés

Hidegrekordot mérünk


Évfordulós a piac nagycsarnokának korszerű fűtésrendszere, éppen egy éve, hogy az új városvezetés megoldotta a régóta meglévő hiányosságot. A csarnokbelieknek hosszú időn keresztül sok bosszúságot okozott, hogy sorra elmaradt a megoldás, a beígért fűtés. A héten ránk köszöntő hidegrekord idején a piacon érdeklődtünk a tapasztalatokról.



Címkék:
Piac
– A természetfelelős igencsak gáláns módon szép őszt és sokáig enyhe telet küldött nekünk – mondja Balogh Angéla, vezető-piacfelügyelő. – Nyugodtan várták a hideg időt a kereskedők valamint az őstermelők a tavalyi tél végi tapasztalatok alapján. Korábban előfordult, hogy mínusz öt fok alatt már a káposztafélék is megfagytak a csarnokban. Az őstermelők közül többen otthon maradtak, nem hozták az árukat. Nekünk és a vásárlóknak is nagy veszteséget jelentett minden tél.

A tapasztalatokról kereskedőket, őstermelőket kérdeztünk a zöldséggyümölcs standok között.

– Hajnalban érkezem a nagycsarnokba, amíg az ajtók zárva vannak, kellemes hőmérséklet fogad – mondja Farkas Gábor, aki tizenöt éve dolgozik a piacon. – Amikor megindul a forgalom, akkor is temperált körülmények között vagyunk. Egy szál pólóban ugyan nem dolgozhatunk most sem, de nem is ez volt a cél, hanem az árukészlet védelme. Biztonságban van a zöldség, a gyümölcs, a paradicsom. A fűtés jótékony hatását már a második szezonban érezzük.

– Mi közel vagyunk az átjáróhoz, a plasztik ajtón is átjövő légmozgáshoz – mondja Németh Tibor, aki szintén tizenöt éve árul a piacon. – A gyümölcsöt és a zöldséget az elrendezéssel is óvjuk, a hidegnek jobban ellenálló zöldséget helyezzük a stand szélére. A fűtésnek több előnyét élvezzük, számomra a legfontosabb, hogy az éjszakai hidegben is védett minden termék.

– B. K.



A fűtést automatika szabályozza, ha a hőmérséklet plusz 5 fok alá süllyed, a gáz hősugárzók máris temperálják a csarnokbeli levegőt. Nem romlik meg az a zöldség, a gyümölcs, a csarnokban éjszakázó árukészlet. Nem lesz veszteség, az őstermelőknek is megéri, hogy behozzák árujukat a hideg télben is.



Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák













Kapcsolatok