Ajánlott videóKörkép -4- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9816919 alkalommal 6651034 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Megszigorítják az ellenőrzéseket a piacnál

Először csak figyelmeztetnek


Fél éve új forgalmi rend lépett életbe az újpesti piac környékén, amelyet kedvezően fogadtak a közlekedők. Most, a karácsony közeledtével, a vásár idején, a megnövekedett forgalom magával hozott egy kellemetlen jelenséget: egyre többen szabálytalankodnak.Címkék:
Piac
A piac működéséhez szükséges rakodási területeket a csarnokok mögötti útszakaszokon jelölték ki, míg a vásárlók részére a parkolást a központi parkolóban biztosítják, amely egy óra időtartamig ingyenes. A legfontosabb változások egyike, hogy a Nagycsarnok és a Virágpiac mögötti útszakaszon rakodási övezet jött létre. A piac oldalán végig jelzőtáblák mutatják, hogy ezen az útszakaszon csak teherautók várakozhatnak, kizárólag rakodási céllal. Ugyanez a rendszer lépett életbe a Kiscsarnok mögötti útszakaszon.

A forgalmi rend változás kedvező fogadtatásra talált a lakosság körében, jobb lett a piac megközelítése, könnyebbé vált az árufeltöltés, és számtalan egyéb előny származott az átszabásból.

A legtöbben alkalmazkodtak az új rendhez, persze akadtak és akadnak szabálysértők, őket a közterület-felügyelők figyelmeztették, csak végső esetben büntették. A humánus bánásmód alkalmazását kérte a polgármester is.

Így működött ez mostanáig, azonban egyre több bejelentés érkezik a közterület-felügyelőkhöz, ami arra készteti őket, hogy megszigorítsák az ellenőrzéseket. Egyúttal mindenkit arra kérnek, hogy a rend és a piac zavartalan működése érdekében tartsák be a szabályokat.

Á.T.
 
 

Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye