Ajánlott videóKörkép extra (2018.04.13)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9952598 alkalommal 6751621 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Adventi családi csűrdöngölés

Csaknem háromszázan játszottak együtt


Advent első vasárnapján közös készülődésre hívta a kicsiket és nagyokat a Káposztásmegyeri Családok Egyesülete. Különleges kézműves programmal várták a családokat a Homoktövis Általános Iskolába, a Csűrdöngölő Drámaműhely karácsonyváró interaktív előadásával pedig jól meg is táncoltatta az apróságokat.Címkék:
Cseriti
Magánszemélyek kezdeményezésére négy hónapja alakult meg a Káposztásmegyeri Családok Egyesülete és máris két sikeres rendezvényt tudhat maga mögött. Az első családi napot októberben tartották és most, egy hónappal később újra eljöttek 260-an az adventi családi délutánra. Többen ott helyben csatlakoztak az egyesülethez, amely a tíz alapító családból mostanra 25 családot megmozgató civil szerveződéssé nőtte ki magát.
-Az első adventi vasárnap helyi kézműves termékekből rendeztünk bemutatót és vásárt. Adventi koszorút és karácsonyi díszeket készíthettek a szülők és a gyerekek nemezből, csuhéból és belga csokoládéból.  Igyekeztünk olyan káposztásmegyeri tehetséges kézműveseket összegyűjteni, akiknek termékei különleges karácsonyi ajándékok lehetnek. Horgolt angyalkákat, bábokat, kerámiákat, házi készítésű lekvárokat, bonbonokat , autó- és repülőmodelleket lehetett vásárolni- mondta el lapunknak Nagy- Gerő Eszter alapító tag.A Homoktövi iskola aulájában volt még öko- karácsonyi ötletelő sarok, katolikus és református egyházi beszélgetős könyves kuckó, babajátszó és családi sorversenyt is rendeztek. A legizgatottabb várakozás a Csűrdöngölő Drámaműhely karácsonyváró interaktív előadását előzte meg és a két drámapedagógus nem is okozott csalódást, a népi színjátszó előadásukkal jól megtáncoltatták a gyerekeket.  A program Zámbó András református lelkész köszöntőjét követően a katolikus fiatalokkal közös énekléssel zárult.- Reméljük, hogy a káposztási családok december 17-18-án ismét találkozhatnak Káposztás II. sétányán az immár hagyományosnak mondható karácsonyi vásáron, amit nem egyesületünk szervez, de igyekszik támogatni a szervezőt. Itt biztosan megtalálja mindenki a karácsonyfa alá valót és lesznek gyermekprogramok is- mondta el az Újpesti Naplónak Smohay Ferenc, az egyesület elnöke. A Káposztásmegyeri Családok Egyesülete jótékonysági játékgyűjtéssel csatlakozott az Újpesti Cseriti karácsonyi adománygyűjtő akciójához.

T.T.


Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye