Ajánlott videóHelyi érték -Természetbarát- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9816917 alkalommal 6651033 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Megálló hirdeti a piacot


Július 1-jétől hivatalosan is a „Szent István tér - Újpesti piac” nevet viseli a Szent István téri BKV megálló. A változtatást alig néhány hét alatt sikerült megvalósítaniCímkék:
Piac
Mint ismeretes az önkormányzat korábban nem hivatalos népszavazáson kérdezte meg az újpestiek véleményét, mi legyen az új megálló neve, egyáltalán szükség van-e átnevezésre.

Az ötlet egyébként Wintermantel Zsolt polgármestertől származik, akinek az volt a célja a névcserével, hogy a kerület ezzel is segítse a piacon dolgozó vállakozók, kofák, kereskedők munkáját. Ha ugyanis a BKV megálló nevébe bekerül az Újpesti Piac is, akkor valamennyi térképen, menetrenden, járművön is szerepel. A vásárlók így könnyebben megtalálják, ami nyilván segíti az üzletek forgalmát.

„Valamennyien büszkék vagyunk arra, hogy Újpesten a szó hagyományos értelmében vett piac működik, a maga jellegzetes atmoszférájával, hagyománytiszteletével, szokásaival színeivel, ízeivel, illataival” – mondta a polgármester, aki hozzátette: - Védenünk és óvnunk kell a polgári milliö utolsó szigeteinek egyikét, és mindent megtenni azért, hogy ne válthassa fel soha valamilyen több emeletes bevásárlóközpont-monstrum.

A feltett kérdésre egyébként a legtöbben azt válaszolták, hogy a megálló új neve Szent István tér - Újpesti piac legyen.  Wintermantel Zsolt ennek megfelelően kezdeményezte a névváltoztatást a BKK-nál, akik valóban példátlan gyorsasággal reagáltak. Ennek eredményeként ma már az új névvel találkozhat mindenki aki villamossal, vagy busszal utazik.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye