Ajánlott videóKulturkáló (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9804373 alkalommal 6642850 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpesti siker az SZTK ügyében

Októbertől a város működtetheti a szakrendelőt


Küzdelmes, éles vitát követően a kerület győzelmével ért véget az újpesti SZTK átvételéről szóló előterjesztés tárgyalása a Fővárosi Közgyűlésben. Bár a szocialisták nem támogatták, a budapesti képviselők többsége május 25-én felhatalmazta Tarlós István főpolgármestert: október elejéig végezze el mindazokat a teendőket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a Főváros átadja Újpestnek a szakrendelő működtetését.Címkék:
SZTK
Mint ismert, Wintermantel Zsolt polgármester egyik első intézkedése volt, hogy az ellátás érzékelhető javítása érdekében kezdeményezze a fővárosnál az SZTK átvételét. Erre már hivatalba lépése előtt ígéretet tett, amikor maga is az ezt támogató újpesti civilek aláírásgyűjtése mellé állt.

Az újpesti képviselő-testület február 8-án döntött arról, hogy saját tulajdonba venné a Görgey úti járóbeteg szakrendelőt. Mint az ülés jegyzőkönyvéből kiderül, az MSZP és a Jobbik képviselői nem vettek részt az ülésen. A döntéssel lehetőség nyílik arra, hogy 30 év után az épületet végre felújítsák, hiszen mára rettenetes állapotba került. Az önkormányzat erre a célra korábban már felajánlott a főváros számára több százmillió forint önrészt, a munkák finanszírozását segítő 800 millió forint értékű uniós pályázat előkészítését is kifizette, mégsem történt semmi. Időközben gazdasági számítások kezdődtek, a Görgey úti rendelő átépítése, avagy egy új rendelő felépítése lenne-e a megoldás. Bármilyen döntés is születik, az első lépés az önkormányzati tulajdonba vétel, amely előtt most megnyílt az út.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye