Ajánlott videóÚjpesti sport -1- (2018.02.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9708409 alkalommal 6574572 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpesti megemlékezés


Házy Erzsébet halálának 35. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak november 23-án Újpesten. Az operaénekesnő egykori lakhelyénél lévő emléktáblánál helyezték el az emlékezés virágait. A koszorúzáson részt vett dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester, Hladony Sándor önkormányzati képviselő, Bartók Béla önkormányzati képviselő és dr. Hollósi Antal Gábor orvos.A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekesnő 1929-ben született Pozsonyban. Az 1939-es kitelepítések alkalmával került Budapestre. Először a Mária Terézia Gimnáziumban, később a Nemzeti Zenede zongora szakán tanult. Pályafutása a Magyar Rádió énekkarában kezdődött, 1951-ben a Magyar Állami Operaházban mutatkozott be Verdi Rigolettójának apródjaként, kezdetben lírai, majd drámai szerepeket is énekelt. A legnagyobb elismerést a Manon Lescaut (Puccini) címszerepe hozta el neki. Később a mozivásznon is kipróbálta magát, többek között a Gerolsteini kaland és az Új Gilgames című filmekben.

A nagyoperettekben és színészként is sokszor látott világhírű szoprán emlékét Újpest Önkormányzata is őrzi, a Házy Erzsébet előadóművészeti diákösztöndíj létrehozásával és évenkénti odaítélésével a fiatal tehetségek tanulásához nyújt segítséget.
M.G.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye