Ajánlott videóKörkép -6- (2018.02.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9708411 alkalommal 6574574 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Az összefogás eredménye


Ahogy arról már az Újpesti Napló november 23-i lapszámában is beszámoltunk, hatmilliárd forint kormányzati támogatást kapott városunk és az Újpesti Torna Egylet. Őze István, az UTE klubigazgatója szerint az eredményesség a klub és az önkormányzat szoros és sikeres együttműködésének köszönhető.- Célzottan Újpestre ilyen mértékű állami támogatás még nem érkezett. Mit gondol, minek köszönhető, hogy most ilyen eredménnyel zárult a pályázat, és ennyi minden megújulhat városunkban?
- Az Újpesti Torna Egylet és Újpest Önkormányzata 2010 óta nagyon szoros együttműködésben dolgozik, ez a jelenlegi támogatás pedig egyértelműen ennek a közös munkának az eredménye. A fejlődés és az előrelépés egy folyamat, egy olyan folyamat, ami csak összefogással működik. Az UTE és az önkormányzat minden területen teljes együttműködéssel halad előre.

- Ennél a pályázatnál mi volt a legfontosabb közös feladat?
- A támogatásnak van egy olyan része is, ami egyértelműen városfejlesztésnek nevezhető, méghozzá a Duna-part megnyitása. Fontos volt egyeztetni és összefésülni a sport- és városfejlesztési programokat, továbbá fontos volt, hogy mindenki a saját területét a lehető legeredményesebben dolgozza ki.

- Vannak már kész tervek, sőt a legtöbb helyen már el is kezdődtek a munkálatok, és vannak még tervezés előtt álló részek is. Hogyan kell ezt elképzelni, mit jelent ez pontosan?
A támogatás alapvetően két részre osztható. Az egyik része az, amit azonnal megkapunk, tehát, amit megszavazott a kormány. A másik része pedig az előkészítő folyamatokra kapott összeg. Ebben a részben szerepel például a Duna-part megújulása is, aminek kiviteli terveit jövő év őszéig kell bemutatni a kormánynak.

A Megyeri úti területen teljesen megújul a központi irodaház, amelynek többek között vízvezetékrendszere, illetve a kazánháza is elavult. Szintén felújítják a boksz- és birkózócsarnokot. A jégcsarnok új tetőszigetelést kap, aminek köszönhetően jelentősen csökkenhetnek majd a fűtési költségek. A kazánház elavult, ezért lebontják, és kiszolgálóműhely épül a helyén.
A Szilágyi út - Tábor utca területen jég- és curlingcsarnok épül, és meghosszabbítják az atlétikai pálya futófolyosóját.
A jövőben egy versenyuszodával bővül a Megyeri úti területet, valamint egy Nemzeti Karate Akadémia létrehozása is szerepel az elképzelésekben. Tervezik a Duna-part újpesti szakaszának megnyitását is a nagyközönség előtt, valamint egy új kajak-kenu telep létrehozását is.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye