Ajánlott videóHelyi érték -Helytörténetek- (2018.02.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9708414 alkalommal 6574576 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Multifunkciós sportpálya épült a Szigetiben


Többféle sportolási lehetőségre alkalmas rekortán sportpályát adtak át november 21-én az Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskolában.Az Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola a hetedik iskola a kerületben, melynek udvarán sportpálya létesült a Magyar Labdarúgó-szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretében, melyet az MLSZ a látványcsapatsportok támogatásáról szóló jogszabályok 2011. évi hatálybalépésének eredményeként hirdet meg évről évre. Újpest Önkormányzata minden beruházás esetében a 30%-os önrész összegét biztosította.

A Szigeti József Utcai Általános Iskola sportpályája 20x40 méter alapterületű, rekortán burkolatú. A létesítményt Újpest Önkormányzata nevében Wintermantel Zsolt polgármester, a Magyar Labdarúgó-szövetség képviseletében Dunai Antal olimpiai bajnok, volt válogatott, ezüstcipős labdarúgó, az Újpest korábbi játékosa adta át.

Újpest polgármestere így köszöntötte a pálya használóit, a gyermekeket az ünnepségen: – Azt gondolom, hogy ha valami elkészül, akkor annak örülünk és tudjuk, mennyi munka van mögötte, mennyi elképzelés, tervezés, adott esetben szerencse, hogy sikerrel járjon egy-egy elképzelés. Minden olyan eseményre örömmel jövök, amin valami újat, valami többet tudunk adni saját magunknak, saját gyerekeinknek, kollégáinknak. Azt gondolom, hogy büszkék lehetünk valamennyien, nemcsak azért mert mi lettünk a legsportosabb város – amit mindannyian együtt, most már évente menetrendszerűen szoktunk elnyerni – hanem azért is, mert sikerült az iskola épületét is megújítani és most pedig egy új, valóban multifunkcionális pályát vehettek birtokba. Szeretném megköszönni az MLSZ támogatását, a rugalmasságát is, mert azt gondolom, hogy a mindennapi testnevelés, mindannyiunk egészsége megkívánja azt, hogy az élet minden pillanatában, az iskolaidő minden percében a lehető legjobban használjuk ki a lehetőségeinket és egy ilyen típusú pálya valóban sokkal több lehetőséget biztosít, mint egy „csak” műfüves pálya. Mi mint önkormányzat, vagy állam, vagy MLSZ tudunk iskolákat építeni, de a tudást nektek kell megszerezni benne. A képességeket, a készségeket nektek kell elsajátítani. Mi tudunk sportpályákat építeni, de azt nektek kell birtokba venni és használni minden nap, azért, hogy egészséges felnőttek legyetek, hogy utána majd ti is tudjatok pályákat és iskolákat építeni a majdani generációk számára.

Dunai Antal, az Újpest futball-legendája köszöntő beszédében kifejtette:
– Ezt a pályát nagyon sok mindenre lehet használni. Akár teniszezni, kosarazni, kézilabdázni és nem utolsósorban focizni is lehet rajta. Nagyon meg kell becsülni ezt a pályát. Ilyen az én időmben nem volt. Itt Újpesten nagyon sok olimpiai bajnok, világbajnok volt és van, de ezek az eredmények nem jöttek maguktól, mindenért meg kellett küzdeni alázattal, odaadással. Használjátok egészséggel ezt a pályát, hátha közületek is kinőnek Göröcsök, Benék, Zámbó Sanyik. Hajrá, Újpest! Mindent bele! Török Ibolya, az iskola igazgatója köszönetet mondott az önkormányzatnak és az MLSZ-nek az új pályáért, valamint a Messer Hungarogáz Kft-nek a TAO támogatásért.

Prófusz József

A program segítségével eddig az alábbi oktatási intézményekben épültek műfüves sportpályák:
  • 2012: Újpesti Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (20x40 m-es)
  • 2013: Újpesti Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola és Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola (12x24 m-es); Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola (20x40 m-es)
  • 2014: Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium (12x24 m-es); Lázár Ervin Általános Iskola (12x24 m-es)
  • 2017: Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium (12x24 m-es)Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye