Ajánlott videóKörkép -3- (2018.02.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9689095 alkalommal 6561883 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Meghívó lakossági fórumra


Tisztelt Partnerek! Budapest IV. kerület Újpest Önkormányzata megbízásából ezúton hívja meg az érdeklődőket 2017. november 29-én (szerdán) 17.00 órától a Budapest IV. kerület Újpest Önkormányzat Hivatali épületében (1041 Budapest, István út 14.) az 1. emeleti házasságkötő teremben megtartandó lakossági fórumra.A fentiekkel kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat ismertethetik ezen, a témában megrendezésre kerülő lakossági fórumon is.

A rendezvény megszervezésének célja:
Meghívottak tájékoztatása az elkészült Újpest Településképi Arculati Kézikönyvről és a Településképi Rendeletről, Újpest lehetséges fejlesztési iránya megismerésének elősegítése, és lehetőség a meg-jelentek számára az azzal kapcsolatos véleménynyilvánításra.

A településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet a ProArch. Építész Stúdió tervezésében készült, a fórumon dr. Ruszty Lászlóné /R. Takács Eszter/ vezető tervező és a főépítész fog tájékoztatást adni.

A településképi arculati kézikönyv célja, hogy feltérképezze Újpest, azon belül pedig a kerületrészek értékeit, építészeti jellemzőit és a meglévő adottságokat figyelembe véve határozzon meg építészeti arculati irányelveket. A kézikönyv egyszerre törekszik a régi értékek megóvására, és arra, hogy fejlessze az építészeti kultúrát, és iránymutatást adjon minden olyan változtatásra, amely a kerület összképét meghatározza.
A településképi arculati kézikönyv - többek között - megfogalmazza az új házak építésével, az épület átalakításokkal kapcsolatos elvárásokat. A dokumentum foglalkozik a közterületekkel és a táji környezettel is.

Az elkészült településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet-tervezet véleményeztetési anyagai honlapunk alábbi linkjén elérhetők:
https://www.ujpest.hu/galeria/File/foepiteszi_iroda/tak_tkr_folyamat.pdf

A megrendezésre kerülő lakossági fórum keretében szeretnénk az Önök véleményét megismerni. Erre a helyszínen kérdés-felelet formájában lesz lehetőség, melyről hangfelvétel is készül, ehhez résztvevők jelenlétükkel hozzájárulnak. Továbbá kérdéseiket, észrevételeiket írásban is megtehetik a fórumot megelőzően, valamint az azt követően, a véleményezés zárásáig, a lakossági fórumot követő 8. napig, 2017. december 7. (csütörtök) 12.00 óráig Szesztai György újpest főépítészének címezve foepitesz@ujpest.hu Főépítészi Iroda 1041 Budapest, István út 15. IV. em. 411. elérhetőségeken.

Minden érdeklődő részvételére számítunk!

Újpest 2017. november 20.

Wintermantel Zsolt
polgármester
Budapest Főváros IV. kerület Újpest ÖnkormányzatKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye