Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9806785 alkalommal 6644372 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Összefogás, fáklyás felvonulás

Diákok írták


A Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium az Újpest-Újvárosi Református Egyházközséggel összefogva, a többi református, evangélikus és baptista gyülekezet lelkipásztoraival egyetértésben, 26-ára fáklyás felvonulásra és megemlékezésre hívta az újpesti protestáns egyházakat, valamint minden újpesti polgárt, hogy együtt emlékezzenek meg az 500 évvel ezelőtti reformációról, ezzel is kifejezve a protestáns egységet.Az eseményt megtisztelte jelenlétével Újpest alpolgármestere, Dr. Zsigmond Barna Pál, aki beszédében kiemelte, mekkora jelentőséggel bír ez az összefogás. Az alkalom megnyitóján Böszörményi Gergely köszöntötte az egybegyűlteket, és Bay Zoltán életén keresztül emelte ki a reformáció fontosságát a tudományok aspektusából. Iskolánk igazgatónője, Pavletitsné Egressy Mária megköszönte mindazok támogatását, akik hozzájárultak az esemény szervezéséhez és jelen voltak a felvonuláson. Szigethy János, az Újpest-Újvárosi Református gyülekezet lelkipásztora arra hívott minket, hogy legyünk a világ világossága, mint ahogy a fáklyák mutatják az utat a sötétben. „Gondolkodásotokat teljesen meg kell újítanotok” (Ef. 2,23) – mondta Csoportné Fekésházy Márta, iskolánk vallástanára.

A megnyitó után a menet elindult – fúvósokkal az élén –, érintve az újpesti evangélikus templomot és baptista imaházat. Utunk az Újpest-Belsővárosi Református Templomban ért véget. A tömeg – több száz gyermek és felnőtt, kis fáklyákkal a kézben – énekelve járta be Újpest utcáit. Iskolánkból a teljes tanári kar és valamennyi osztály képviseltette magát. Solymár Péter az evangélikus templom előtt a reformáció és a művészetek közötti kapcsolatra hívta fel figyelmünket. Mészáros Kornél, az Újpesti Baptista Gyülekezet lelkipásztora az „európai baptizmus atyját”, Johann Gerhald Onckent idézte, miszerint „minden baptista misszionárius”. Ezen a felvonuláson egy kicsit mi is azok lehettünk valamennyien.

Az est lezárásaként az Újpest-Belsővárosi Református Gyülekezetben Lóránt Gábor nagytiszteletű úr beszélt arról, mit jelent hitből, hit által és hitben élni.

Nagy Bálint Benkő Iskola 12.aKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye