Ajánlott videóKörkép extra (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9825643 alkalommal 6656956 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Télen is sportosan


Néhány, vagy sok-sok évvel ezelőtt, mikor gyerekkorunkban a suli börtönéből kiszabadulva elmentünk korcsolyázni barátokkal, szerelmekkel... Kinek ne lennének hasonló emlékei? Megtapasztaltuk, hogy is kell elesni. A mostani gyerekek akár direkt is nekifutnak az Újpesti Jégpálya falának. Miért is ne? Mikor jégre lép az ember, valami varázslatos dolog történik, semmihez nem hasonlítható. Hogy miért is éri meg télen is sportolni? Hasonló felejthetetlen élményekért és persze a mozgás pozitív egészségügyi hatásai miatt.Címkék:
Sportos Újpest
Tavasztól kezdve egészen őszig tudunk hódolni a foci, kézilabda, kosárlabda, atlétika, biciklizés, deszkázás, futás és a többi sport élvezetének. Ez teljesen rendben van, de mit csináljunk télen? Nem kell aggódni, ilyenkor is remek sportágak várják a mozgás szerelmeseit. Síelés, korcsolyázás, jégkorong, sífutás, sílesiklás, snowboardozás stb.

Miért fontos, hogy télen is sportoljunk, milyen pozitív hatásai vannak a téli sportoknak?
A korcsolyázás alapjait nem nehéz elsajátítani, viszont télen egy tökéletes mozgás lehet számunkra. Pozitív hatásai: fejleszti az egyensúlyt, a gyorsaságot és a mozgékonyságot, illetve sok kalóriát tudunk elégetni vele elégetni. A kezdőknek már az is nagy kihívás, hogy állva maradjanak a jégen, nem hogy körbe-körbe cikázzanak a pályán. Az állóképesség fejlesztésére pedig a sífutás az egyik legjobb sport, több kalóriát éget el, mint bármilyen más mozgás.

Újpesti tél

November 25-én nyitja meg kapuit a szabadtéri jégpálya a Szent István téren. A városháza melletti terület egészen február 18-ig várja ingyenesen a jégkori szerelmeseit. A belépés ingyenes, a pálya melletti kölcsönzőből jelképes összegért bárki bérelhet korcsolyacipőt. Kesztyűről azonban mindenkinek saját magának kell gondoskodnia, amelynek használata kötelező a pályán. A jégpályával kapcsolatos további információk az ujpest.hu oldalon a Programok fül alatt találhatók.
M.G.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye