Ajánlott videó



Körkép -2- (2017.11.10.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Az oldalt 9314687 alkalommal 6289244 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Padlizsános és cukkinis finomságok


A padlizsán és cukkini jól alkalmazható együtt az ételekben, mindegyikhez illik a bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregano, koriander, római kömény fűszerek. Magas vitamin- és ásványianyag-tartalma, alacsony energiatartalma egészséges, laktató fogások elkészítését teszik lehetővé. Kedvünk szerint készíthetünk töltött, rakott vagy göngyölt változatot. Ezeket a zöldségeket feltétként is alkalmazhatjuk, kiránthatjuk. Lettner Annamária dietetikus tippjei.



Parajos rakott padlizsán
Hozzávalók:
1 db nagy padlizsán fél cm-es karikákra vágva
20 dkg bébispenót
3 dl passzírozott paradicsom
1 db aprított vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
20 dkg reszelt tofu
1 teáskanál oregano
1 teáskanál bazsalikom
Só, őrölt bors, koriander

A padlizsánszeleteket besózzuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát és felöntjük a paradicsommal. Ízesítjük sóval, borssal, korianderrel és a zöldfűszerekkel. 5 percig főzzük. Leitatjuk papírtörlővel a padlizsánszeleteket és kiolajozott serpenyőbe a szeletek mindkét oldalát lepirítjuk, majd tányérra kiszedjük. A serpenyőben olajon megpirítjuk a fokhagymát és rátesszük a parajt. Sóval, borssal ízesítjük, 2 percig főzzük. Egy kis tepsibe terítünk egy réteg paradicsomszószt, erre egymás mellé helyezünk 6 szelet padlizsánt.  A padlizsánra egy kis paraj kerül, majd erre a reszelt tofu. Megint paradicsomszósz, padlizsánszelet, paraj, és végül a reszelt tofu. Addig folytatjuk, amíg tartanak a hozzávalók. 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

Cukkinis fasírt
Hozzávalók:
2 db cukkini
1 db kis hagyma lereszelve
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 db tojás
1 evőkanál tökmagliszt
1 evőkanál zabpehelyliszt
2 evőkanál zabpehely
1 kávéskanál lenmagliszt
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 csokor aprított petrezselyem
Só, őröltbors
4 evőkanál szezámmag
Olaj a kisütéshez

A cukkinit lereszeljük egy nagy tálba és kissé besózzuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a szezámmag kivételével. Jól összedolgozzuk, hogy formálható massza legyen. Hagyjuk állni kb 15 percig, hogy a rostok megduzzadjanak. Az állagát a lisztekkel tudjuk szabályozni. Amennyiben túl kemény, tegyünk hozzá még egy tojást. Formáljunk a masszából golyókat, szezámmagban forgassuk meg, hogy kissé benyomódjon a masszába. Forró olajban aranyszínűre sütjük.

Töltött padlizsán

Hozzávalók:
1 db nagy padlizsán
1 db paradicsom
1 db aprított hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöld kaliforniai paprika
2 evőkanál napraforgómag
1 evőkanál árpapehely
1 csokor bazsalikom
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál olívaolaj
Só, őrölt bors

A padlizsánt hosszában vágjuk ketté és kaparjuk ki a közepét, hogy 1 cm húsa maradjon. A paradicsomot, a paprikát és a kikapart padlizsán belét kockázzuk fel. Kevés olajon a hagymákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket. 5 perc párolás után beletesszük a napraforgómagot, árpapelyhet, és fűszereket. Olajjal kikent tepsibe tesszük a félbe vágott padlizsánt, és megtöltjük a párolt zöldséges keverékkel. Ízlésünknek megfelelően kerülhet a tetejére tejföl vagy reszelt sajt. Elkészíthetjük cukkini felhasználásával is.

Jó étvágyat!




Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák







Kapcsolatok