Ajánlott videóHelyi érték -Helytörténetek- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9825645 alkalommal 6656958 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Evangélikus gyülekezet Káposztásmegyeren


Van Káposztásmegyeren egy maroknyi közösség, akik úgy döntöttek, veszik a bátorságot, és láthatóvá válnak a világ számára.A káposztásmegyeri evangélikusokkal templomról álmodunk, ami otthont tud nyújtani nagy- és kisközösségeknek, ünnepeknek, az öröm és a megállás pillanatainak is. Hiányt készülünk betölteni ezzel az északi részen, Káposztásmegyer II-n, mert bár a déli részen áll egy katolikus és egy református templom, élő és virágzó közösségekkel, Káposztásmegyer II-n hiányzik ez a típusú közösségépítő tér.

Sokan és sokfélék lakunk Káposztásmegyeren, ezernyi és tízezernyi különböző élethelyzettel. Mit tud nekünk nyújtani egy növekedésnek induló kis közösség, egy újonnan idekerülő lelkész? Elsősorban kapcsolódási pontot, Istenhez és emberekhez – a sorrend, a hangsúly nyilván mindenkinek az egyéni élethelyzetétől függ.

A közösség kapcsolópont lehet azok számára is, akik az egyedülléttel küzdenek, azoknak is, akik a gyerekeikkel együtt szeretnének bekapcsolódni. Egy elfogadó, kicsi közösségre fognak találni, aminek az előnyét talán abban élhetik meg leginkább, hogy könnyű átlépni a küszöböt, hiszen nincsenek még mélyen berögzült szokások, „így szoktuk”-ok, nem egy régi, összeszokott közösségbe kell beilleszkedni, nem merül fel a kérdés, „milyennek kell lennem, hogy idejöhessek közéjük”. Közénk úgy várunk, ahogy vagy.

A lelkész jelenlétet és támogatást tud adni az ünnepek pillanatában, az élet határeseményeinél, fordulópontjainál, hiánypontjainál, a megállásra késztető kérdéseknél, az Istent kutató helyzetekben. Beszélgetőtárs, útitárs tud lenni azon az úton, amin a kérdések vezetnek – hangsúlyos ebben a társ is, és a kérdések is. Mert nem vagy, nem maradsz egyedül a kérdéseiddel, az élethelyzeteddel, nem maradsz egyedül az örömöddel, de a fájdalmaddal sem.

Várunk!

Elérhetőségeink:
Istentiszteletek: hónap első vasárnapján 9 órakor a katolikus templom kápolnájában (Tóth Aladár u. 2-4, az előtérből jobbra nyílik), hónap harmadik vasárnapján 9 órakor a Megyeri Klubban (Megyeri út 207/D)

További találkozási, ismerkedési lehetőség:
a hónap második vasárnapján általában(!) 9.30-kor a Megyeri Klubban (Megyeri út 207/D) (az aktuális időpont mindig a lenti Facebook-oldalon látható)

Darvas Anikó, káposztásmegyeri evangélikus lelkész
aniko.darvas@lutheran.hu,
20/824-8185
https://www.facebook.com/kapmegyerievangelikus/Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye