Ajánlott videóKörkép extra (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9825640 alkalommal 6656953 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Összefogással a boldogságért


Gyönyörűen felújított lakásba költözhetett egy háromtagú, rászoruló család az újpesti önkormányzat, a Habitat for Humanity és az egyik legnagyobb Magyarországon működő, nemzetközi kereskedelmi vállalat segítségével.A család a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programjának keretében kapott új lehetőséget az élettől. Adrienn és két kisgyermeke a családfő szenvedélybetegsége miatt veszítette el otthonát. Egy ideig albérletben húzták meg magukat, majd rokonoknál laktak, de onnan menniük kellett. A házaspár végül elvált, az anyuka gyermekeivel az SOS Családok Átmeneti Otthonába került.

A példaértékű vállalati, önkormányzati és civil összefogás eredményeként egy önkormányzati bérlakást újítottak fel, ami megfizethető és hosszútávú megoldást jelent a család számára. Újpest önkormányzata a lakás átadása mellett olyan bérleti konstrukciót biztosít a használóknak, mellyel a tisztességes munka mellett biztos körülmények között megélhetnek.

– Ez egy példaértékű együttműködés eredménye, amiben benne volt az újpesti önkormányzat, ők adták a lakást, amit mi újítottunk fel, illetve a Penny Market, amely a felújításhoz szükséges anyagi fedezetet biztosította, valamint az SOS Krízis Alapítvány – mondta az átadón Szegfalvi Zsolt, a Habitat for Humanity Magyarország ügyvezető igazgatója. – Hazai és amerikai önkéntesek, illetve irodánk dolgozói vettek részt a felújításban. Újpest önkormányzatával együttműködve szeretnénk még három hasonló lakást használatba adni rászorulóknak.

Dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester az ünnepi átadáson kifejtette: Újpest ebben az összefogásban is elől jár, hiszen nem túl sok önkormányzat vesz részt a programban. Ez esélyt kínál azok számára, akik elvesztették korábban az otthonukat, hogy visszatérjenek az életbe. Ha van lakás, akkor általában munkalehetőség is kerül, és akkor az illető, aki részt vesz ebben a programban, teljes életet tud élni. A program része, hogy bérleti díjat kell fizetni, vannak jogok és kötelezettségek is. Nálunk olyan emberek kerülnek a rendszerbe, akik kötődnek Újpesthez, hiszen fontos számunkra, hogy leginkább rajtuk segítsünk. Ma egy olyan család költözött be, amelynek komoly esélye van az újrakezdésre, hisz az anyuka eddig is dolgozott, próbált megtakarítani, s megadni mindent gyermekeinek.

A kereskedelmi vállalat 6 millió forintos támogatását jelképező házikót Jens Thilo Krieger, a Penny Market divízió ügyvezető igazgatója, a ház kulcsait dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester adta át a kis családnak. A gyerekek nagy örömmel vették birtokba új, másfél szobás, összkomfortos otthonukat.

Prófusz JózsefKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye