Ajánlott videóKörkép -2- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9825641 alkalommal 6656954 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Ökumenikus imaáhítat a forradalom emlékére


Az Újpesti Városvédő Egyesület az 56-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára és az újpesti áldozatokra emlékező ökumenikus imaáhítatra várta az újpestieket október 20-án az Újpesti Evangélikus Templomba. Az eseményen Újpest Önkormányzatát dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester képviselte.Solymár Péter Tamás evangélikus lelkész üdvözlő beszédében hangsúlyozta:
– A társadalom minden rétege kivette a maga részét az 1956-os forradalomból – így az egyházak is. Imádságaikkal, segélyszervezeteik megosztásával sok-sok tekintetben jelen voltak. Ezért örömteli az a hagyomány, ami itt Újpesten él, hogy egy civil szerveződés és az egyházak együtt emlékeznek meg.
Dr. Hollósi Antal, Újpest díszpolgára, a Közművelődési Kör ügyvivője emlékbeszédében többek közt kifejtette:
– Nekünk emlékezőknek sosem szabad megfeledkeznünk azokról, akik a magyar nép szabadságáért áldozták fiatal életüket, vagy sokat szenvedtek a megtorlás különböző formáitól. Tisztelettel és hálával emlékezünk a forradalom és szabadságharc országos résztvevőire, az Újpesti Forradalmi Bizottság kivégzett tagjaira: Kósa Pálra, Gábor Lászlóra, Csehi Károlyra, dr. Rajki Mártonra, Gémes Józsefre, S. Nagy Sándorra és Koszterna Gyulára. Az ő bátorságuk legyen a példa napjainkban is, mert szabadságunk megőrzéséhez – úgy gondolom – sajnos szükség lehet erre a közeljövőben is.
Az újpesti felekezetek vezetői közül imát mondott Mészáros Kornél baptista lelkész, Molnár István, a Szent József Templom plébánosa, Solymár Péter Tamás evangélikus lelkész és Szigethy János, az Újpest-Újvárosi Református Egyházközség lelkipásztora. Az eseményen ünnepi műsort adtak az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei.

P.J.
 Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye