Ajánlott videóÚjpesti sport -1- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9825647 alkalommal 6656960 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Gyümölcsös saláták


A nyári és a kora őszi szezonban a gyümölcs minden nap az életünk része. A különféle gyümölcsök hűsítő, folyadékpótló szerepet is játszanak. Cukortartalma energiát ad, rosttartalma jóllakottságot eredményez, és a benne levő vitálanyagok jó közérzetet. Pótolják az izzadtsággal elvesztett ásványi anyagokat.A gyümölcsök is nyersen fogyasztva a legegészségesebbek. Amennyiben salátákat készítünk belőle, változatos ízeket, színeket tálalhatunk a család asztalára. A gyerekek számára is kedvelt, nem kell magozni, könnyen fogyasztható. A gyümölcssalátát kínálhatjuk sütemény mellé, pudinghoz, hidegtálakhoz, vagy önálló ételként.
Szőlős vegyes tál:
Színes szőlőszemeket, kockára vágott görögdinnyét, almát, körtét, barackot fogvájóval átszúrjuk. Mindegyikre egy db kockára vágott sajtot tűzünk.
Dinnyekavalkád:
A sárgadinnyét, cukordinnyét kikaparjuk, görögdinnyét meghámozzuk, és felkockázzuk. Citromkarikákkal és fetasajttal díszítjük.
Barackos, szilvás hinta:
A barackot, szilvát kimagozzuk. A fél barackokba tesszük a felezett szilvát, és mindegyikbe egy szem szőlőt teszünk.
Körtés, barackos:
A nyári körtét, őszibarackot, nektarint magházától, magoktól megszabadítjuk, és cikkekre vágjuk. Lime-karikákkal, és szederrel díszítjük.
Almás, szilvás:
Az alma magházát kiszedjük, a szilvát kimagozzuk. Cikkekre vágjuk, piros és fehér szőlőszemekkel díszítjük.
Hidegen tálaljuk a salátákat. Kisebb darabok legyenek az alkotórészek. Díszíthetjük egy- egy szem más gyümölccsel, magvakkal: napraforgó, tökmag, dió, mogyoró, szezámmag. Tetejére csurgathatunk kevés mézet, csillogó fényes lesz. Ízesíthetjük narancs, citrom, vagy lime-szeletekkel, mentalevéllel, citromfűvel, kókuszpehellyel.
Lettner Annamária
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye