Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9960219 alkalommal 6757497 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Multifunkcionális sportcsarnok épül Újpesten


Újpest Önkormányzata és az Újpesti Torna Egylet együttműködésében, kormányzati támogatással, a Szilágyi út - Tábor utca - Pálya utca - Erdősor utca által körülhatárolt, jelenleg is sportcélú területeken magas színvonalú, többcélú sportközpont létesül. Ennek egyik fontos eleme az a multifunkciós sportcsarnok, melynek alapkövét augusztus 31-én tették le.Címkék:
Wintermantel Zsolt
A nemzeti fejlesztési miniszter 2016. március 24-én kelt döntésével, a rendelkezésre álló költségvetési forrásból az UTE részére 1149,961 millió forint kihelyezését engedélyezte. A támogatást egy multifunkcionális sportcsarnok és egy könnyűszerkezetes lelátó nélküli edzőpálya építésére, illetve egy jégcsarnok és curlingpálya tervezésére fordítják.

A kormányzat kiemelt célként tartja szem előtt a budapesti sportegyesületek létesítmény-fejlesztési és működési támogatását, melyre az éves költségvetési törvényekben külön forrásokat biztosít. A kiemelt támogatás fő célja a gyermekek sportolási feltételeinek biztosítása, javítása és az élsport utánpótlás-nevelésének támogatása, ezzel is hozzájárulva a jövő nemzedékek egészségi állapotának javításához.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere 2016. szeptember 22-én írta alá azt a komplex sportfejlesztési programot, amelyet teljes egészében az állam finanszíroz, és amelynek megvalósítása már abban az évben elkezdődött. Ez a jelentős mértékű sportfejlesztési támogatás az Újpesti Torna Egyleten keresztül, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és Újpest Önkormányzatának együttműködésével valósul meg.

Magyarország kormánya az egyes kiemelt sportegyesületek 2013. évi sportfejlesztési elképzeléseinek támogatásáról, továbbá a 2014-2020. évre vonatkozó sportfejlesztési feladataikkal összefüggő kormányzati intézkedésekről szóló 1835/2013. (XI. 15.) kormányhatározat elfogadásával döntött a nagy hagyományokkal rendelkező, sikeres fővárosi sportegyesületek – ezeken belül az Újpesti Torna Egylet – sportfejlesztési stratégiái megvalósításának elősegítéséről.

Az UTE 2016 februárjában jelezte, hogy a rendelkezésre álló forrást részben a Szilágyi úton található ingatlanon (jelenleg atlétikai stadion, tornacsarnok) történő fejlesztésekre kívánja felhasználni. Mivel az ingatlan 1/1 hányaddal az újpesti önkormányzat tulajdonában áll, illetve az UTE a beruházás személyi és szervezeti feltételeivel nem rendelkezik, a minisztérium a beruházás megvalósításával az önkormányzatot bízta meg.

Az UTE Szliágyi úti atlétikai pályája mögött, a Tábor utcában épülő új sportkomplexum az alábbi egységekből áll majd: öt futballpálya, egy lelátó nélküli edzőcsarnok és egy multifunkcionális sportcsarnok.


Újpesti legendák tették le az alapkövet

Az ünnepélyes alapkőletételen részt vett az UTE több száz fiatal sportolója, atlétája, tornásza, röplabdázója is, akiket Seszták Miklós miniszter Szusza Ferenc alakjának felidézésével köszöntött: „Meg kell, hogy idézzük itt ma Szusza Feri bácsi szellemét, aki azt mondta: Engem ideköt minden. A gyerekkor, a barátok, az újpesti utcák és a Megyeri úti stadion. Most megkérdezhetné bárki, hogy nem bántam-e meg a hűséget. Nyugodt szívvel állíthatom, hogy nem! Azt kívánom mindenkinek, aki ma itt van, hogy azt a hűséget, amit Feri bácsi érzett, azt önök is mindig érezzék!”

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel: „Az UTE Újpest ékköve. Mi, városvezetők megteszünk mindent, hogy mindenkinek lehetősége legyen sportolni. Ezen a helyen kormányzati támogatással, az UTE TAO pénzével, az önkormányzati önrésszel és az MLSZ pályaépítési programjának keretében fog megvalósulni ez a gyönyörű létesítmény. Ma egy nagyon nagyszerű eseményen vagyunk itt, de nem tehetem meg, hogy ne térjek ki egy mondattal arra, hogy ma, amikor alapkövet teszünk le és a jövőt építjük, ez a 132 éves egyesület a bíróságon küzd a címeréért. Érdeklődve várjuk, hogy az igazság tud-e győzedelmeskedni a jog kusza rendszerében.”

Őze István, az UTE klubigazgatója beszámolt a 2010 óta teljesített fejlesztésekről és a klub céljairól, a közeljövőben történő építésekről, felújításokról. Az alapkő elhelyezéséhez Seszták Miklós miniszter Újpest labdarúgó legendáit, Göröcs Jánost, Dunai Antalt, Nagy Lászlót, Juhász Pétert és Zámbó Sándort is felkérte.


Üzenet a jövőnek

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere az időkapszulába helyezett levelében többek közt ezt üzente az utókornak:

Újpest büszke és összetartó város. Újpest fitt és sportos város. 2017-ben, abban az évben, amikor ezt az alapkövet letesszük, már ötödször nyerte el a Legsportosabb Város kitüntető címet.

Csak három nap telt el azóta, hogy ugyanilyen időkapszulát süllyesztettünk a Bajza utcai Általános Iskola új tornacsarnokának alapkövébe. Csak öt éve, hogy szintén a jövőnek üzentünk a Halassy Olivér Városi Uszoda építésének megkezdésekor. A mi korunkban a sport és az egészségtudatosság kiemelkedő szerepet tölt be mindennapjainkban. Újpest képviselő-testülete és Magyarország kormánya is mindent megtesz annak érdekében, hogy utódaink, a jövőnk ép, egészséges és hosszú életet élhessen…

…Újpest előrelátó és erős város, amely előrelátását és erejét a jövő szolgálatába állította. A most épülő sportcsarnok legyen ennek, és a jövőbeli sportsikereknek biztosítéka.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye