Ajánlott videóHelyi érték -Természetbarát- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9960218 alkalommal 6757497 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újra komposztálási program


Újpest Önkormányzata a kerületben az elszállításra váró veszélyes hulladék mennyiségének csökkentése érdekében és a zöldfelületek tápanyag-utánpótlásának biztosítására 2017-ben is folytatja a lakossági komposztálási mintaprogramot.Címkék:
Közlemény
Az önkormányzat a mintaprogram során a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. támogatásával térítésmentesen bocsátja rendelkezésre a komposztáláshoz szükséges anyagokat, ingyenes tájékoztató és oktató előadásokat szervez.

A mintaprogram keretében lakóközösségek és egyéni érdeklődők jelentkezését 2017. október 16-ig várják. A mintaprogramban való aktív részvétellel megtapasztalhatják, hogy komposztálással valóban lehetséges a családi házak és a társasházak számára csökkenteni az elszállítandó hulladék mennyiségét és a zöldfelületek, a növények számára értékes tápanyagot adó humuszt termelni.

Fontos még az is, hogy ez a technológia a környezetet nem szennyezi kellemetlen szaggal, kicsi kertben is elfér a komposztálóedény, sőt, ha nincs kertünk, akkor is komposztálhatunk.

Az igényléshez szükséges nyomtatvány rendelkezésre áll a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1042 Budapest, István út 15.), valamint ügyfélfogadási időben a Városüzemeltetési Főosztályon (1042 Budapest, István út 14. fszt. 18.) illetve az ujpest.hu honlapon megtalálható és letölthető.

A kitöltött nyomtatványt az alábbi módon juttathatják el az önkormányzathoz:

– Személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1042 Bp., István út 15.), illetve ügyfélfogadási időben a Városüzemeltetési Főosztályon (1042 Bp., István út 14. fszt. 18.)

– Postai úton. Cím: Budapest Főváros IV. Kerület Újpest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztály Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Osztály – 1041 Budapest, István út 14.

– Elektronikusan is megküldhető Földházi Júlia számára a komposzt@ujpest.hu címre

A mintaprogrammal kapcsolatos kérdéseikkel Földházi Júlia parkügyi ügyintézőt lehet keresni (tel.: 231-3101/144). (A felhívás teljes szövege megtalálható az ujpest.hu oldalon.)Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye