Ajánlott videó



Körkép extra -2- (2017.08.11.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Az oldalt 8936364 alkalommal 6013588 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Kedvencünk a barack


Sokféle barack van a piacon, válogathatunk kedvünk szerint. Az őszibarackfajták mindegyike élvezetes ízű gyümölcs. A jól tálalható, darabolható barack a gyümölcssaláták, hidegtálak kedvenc kísérője. Sok benne az A- és C-vitamin, kiemelkedő a magnéziumtartalma, de jó kalcium-, szelén- és káliumforrás. Értékes antioxidáns, sok rostot és vizet tartalmaz, az emésztésre, vízkiválasztásra kedvező hatású. A bőr selymessége fokozható barack fogyasztásával, méregtelenítő hatású. Nagyon kedvelt az őszibaracklé, a gyerekek körében is, így nem kell magozni.



Őszibarackleves:
Szirupot főzünk nádcukor, fahéj, szegfűszeg és citromhéj hozzáadásával. Leszűrjük a fűszereket, és a szirupba tesszük a vékony őszibarackszeleteket. 1 evőkanál vaníliás pudingport elkeverünk 2 dl tejben, és ezzel behabarjuk a levest. Citrommal ízesíthetjük. Pár perc alatt kész. Felvert tejszínhabbal és mentalevéllel tálaljuk hidegen.

A sárgabarack kedvelt sütemény- és édesség-alapanyag is. Sok béta karotint, C-vitamint, káliumot tartalmaz, magas pektintartalma kedvezően hat az emésztésre. Nagyon jó bőrápoló, arcpakoláshoz is alkalmazható. Magja B17-vitamint tartalmaz, a mag értékes olaja étkezési és kozmetikai célra is használható. Íze édes és savanykás is a gyümölcssavaktól. Puha, krémes rostokat tartalmaz, jól lehet krémeket, pudingokat, kevert süteményeket, fagylaltot készíteni belőle.

Rétegezett sárgabarackdesszert:

0,5 l tejből vaníliapudingot főzünk. Tálkákba teszünk belőle, majd felezett sárgabarackot rakunk üregével felfelé. Mascarponét kikeverünk reszelt citromhéjjal és mazsolával. Minden barackba töltünk belőle. Erre megint puding következik. A tetejére héjával felfelé rendezzük a felezett barackokat.

Lettner Annamária dietetikus




Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák













Kapcsolatok