Szavazás
Újpesten ősszel sem áll meg az élet. Melyik közelgő programon szeretnél részt venni?
A Káposztásmegyeri Sport-és Egészségnap, Futó és Kerékpáros Fesztiválon szeptember 23-án
A Szüreti Mulatságon szeptember 23-án
Az Őszi Sportparti szeptember 30-án
Ha lehet, mindegyiken
Még nem döntöttem el

Ajánlott videóKörkép -2- (2017.09.15.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9087582 alkalommal 6120569 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Erdélyi gyerekek Újpesten


Csíkszentgyörgyi gyerekeket és tanárokat lát vendégül az Újpesti Önkormányzat. Júliusban pedig újpesti gyerekek utaznak majd a székely testvértelepülésre.Az erdélyi csoport szerdán érkezett Székelyföldről, csütörtökön a Velencei-tónál strandolt, pénteken pedig Újpestre látogatott. A Városházán az önkormányzat képviseletében Dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester köszöntötte a vendégeket.

Az alpolgármester felidézte, hogy a két polgármester, Wintermantel Zsolt és György József egy éve írta alá a testvértelepülési együttműködésről szóló szerződést. Dr. Zsigmond Barna Pál örömét fejezte ki, hogy a megállapodás tartalommal telik meg, és ennek köszönhető a csíkszentgyörgyi gyerekek látogatása, amelyet júliusban viszonoznak az újpesti iskolások.

Újpest történetével is megismerkedtek a vendégek Szöllősy Marianne, a Neogrády László Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjének előadásában. A helytörténész bemutatta a gyerekeknek az Újpesti Városháza épületét is.

A csoport megtekintette a Szent István teret és az Egek Királynéja Főplébániatemplomot, majd filmvetítésen vett részt az Ady Endre Művelődési Házban. A pénteki program a Szusza Ferenc Stadionban zárul.

A vendégek hétvégén Székesfehérvárra és Pákozdra látogatnak. Hétfőn Budapest nevezetességeivel ismerkednek. Megnézik a Parlamentet, a Hősök terét, a Budai Várat, és hajókiránduláson is részt vesznek a Dunán.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok