Szavazás
Újpesten ősszel sem áll meg az élet. Melyik közelgő programon szeretnél részt venni?
A Káposztásmegyeri Sport-és Egészségnap, Futó és Kerékpáros Fesztiválon szeptember 23-án
A Szüreti Mulatságon szeptember 23-án
Az Őszi Sportparti szeptember 30-án
Ha lehet, mindegyiken
Még nem döntöttem el

Ajánlott videóHelyi érték (2017.09.15.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9087547 alkalommal 6120547 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Már most népszerű az új piac


A Városháza, a templomok, az áruválasztékáról „messze földön” híres piac teszik különlegessé a Szent István teret. A piac már 1883 óta kultikus helynek számít városunk szívében. Az újpestiek ragaszkodását mi sem jelzi jobban, mint hogy az új épületet is a téren tudják csak elképzelni.Címkék:
Piac
Újpesti Párbeszéd
Az új Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont építkezési munkálatai 2015 novemberében kezdődtek. Az Újpesti Párbeszédnek köszönhetően a tervezés és a kivitelezés is teljes mértékben az újpestiek igényeit figyelembe véve valósul meg.

Újpest Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az újpestiek véleményére, ezért 2011-ben útjára indította az Újpesti Párbeszédet. A kezdeményezés lényege, hogy időről időre egy kérdőív formájában kérik ki az újpestiek véleményét a városunkat érintő fontos témákban. Az új épületkomplexum megépítése előtt, 2014-ben a piacra vonatozó igényeket mérték fel, és azokat összegezve és figyelembe véve kezdődtek meg a munkálatok. Az újpestiek kiemelt kérése volt, hogy az építkezés ideje alatt a régi piac zavartalanul működjön tovább. Ezt az igényt Újpest Önkormányzata maradéktalanul megvalósította. A piac azóta is a megszokott rendben, a megszokott helyen várja a vásárlókat és fogja is, mindaddig, amíg az új épület el nem készül.


Új mérföldkőhöz érkeztünk

Az április 27-i bokrétaünnep után most egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Május végén lezárult az új piac és vásárcsarnok bérlőinek elsőkörös pályáztatása. A helyiségek 40 százaléka már el is kelt. A második kör június végéig tart.

– Első körben természetesen a már most is a piacon lévő árusoknak hirdettünk meg helyeket, csak ők pályázhattak – mondja Péhl Gábor projektmenedzser. – Jusson is, maradjon is alapon körülbelül a helyiségek felét hirdettük meg, amiből több mint húsz el is kelt. (Összesen ötvenkilenc helyiség van.) Elsőként az alap piaci szolgáltatásokra helyeztük a hangsúlyt. Zöldség, gyümölcs, péksütemény, hús- és hentesáru. A második, jelenleg is zajló pályáztatási kör már nyílt, de még mindig az alapszolgáltatásokra szól, és június végéig tart. A harmadik körben már nemcsak az alap piaci szolgáltatásokra írunk ki pályázatot. Gondolok itt lottózóra, kávézóra, cukrászdára, könyv- és újságárusra, delikátesz üzletre vagy akár borkereskedésre is. Ezzel párhuzamosan zajlik majd az úgynevezett árudaszigetek és a második körben még el nem kelt alapfunkcióknak megfelelő helyiségek pályáztatása. Végül, de nem utolsó sorban pedig azok szerződhetnek, akik hosszú távra szeretnének asztalt bérelni az új vásárcsarnokban – mondta a projektmenedzser.


Kedvező megállapodás

Jó hír, hogy az új piacon is a Lipóti Pékség biztosítja majd a friss, helyben sütött pékárut. A pékség 2009-ben költözött az újpesti piacra, és a jövőben is várja majd vásárlóikat.

– A vásárlók kitüntetett bizalmát szeretnénk továbbra is élvezni – mondta Tóth Péter, a Lipóti Pékséget üzemeltető PEMIBO Kft. ügyvezető-igazgatója. – Magyar vállalkozóként fontosnak tartom, hogy ha a városvezetés ilyen nagyszabású beruházást valósít meg, akkor részt vegyünk benne és éljünk a lehetőséggel.

Tóth Péter június 13-án egy újabb hosszú távú stratégiai szerződést írt alá az Újpesti Vagyonkezelő Zrt.-vel.

D V.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok