Ajánlott videóKörkép -1- (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9804439 alkalommal 6642893 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpesti tanuló a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjében


Baranyai Dorka a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny kerületi fordulóján az évfolyamának legjobbjaként jutott a fővárosi versenybe, ahol szintén nagyszerű teljesítményt nyújtott, így meghívást kapott a Kárpát-medencei döntőbe.Vajon helyesen írni születési adottság vagy szorgalmas gyakorlás kérdése? Mindkét nézetnek vannak pártolói vagy ellenzői. Baranyai Dorka, az Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola 5. b osztályos tanulójának példája azt mutatja, hogy a sikerhez mindkettőre szükség van. Az igazi tehetség ugyanis abban rejlik, ha valaki a kiváló képességeit kitartásával, akaraterejével nagyszerű teljesítménybe tudja fordítani.

Dorka a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny kerületi fordulóján az évfolyamának legjobbjaként jutott a fővárosi versenybe, ahol szintén nagyszerű teljesítményt nyújtott, így meghívást kapott a Kárpát-medencei döntőbe.

A versenyt 20 éve a Magyar Nyelvtudományi Társaság szervezi az ELTE Bölcsészettudományi Karának szakmai támogatásával az egyetem épületeiben. A nemzetközi döntőn Magyarország és öt határon túli magyarlakta terület felső tagozatosai vesznek részt. Már az is nagyszerű dolog, ha valaki ebben a rangos mezőnyben teheti próbára a tudását, még nagyobb öröm, hogy Dorka a jubileumi nemzetközi versenyen 3. helyezést ért el.

Dorka így számolt be érzéseiről:

„A sok előzetes készülés után a döntőnek már felszabadultan vágtam neki, ami hasznomra is lett, ugyanis ez a feladatsor sokkal nehezebb volt a másik kettőnél. Ugyan már többször voltam hasonló helyzetben, az eredményhirdetést szorongva vártam. Amikor már csak tízen álltunk kint az előadói emelvény előtt, remegtem az izgalomtól. Csak vártam, mikor mondják ki a nevemet, és drukkoltam, hogy minél később. Egyszer csak meghallottam. Harmadik lettem! Ekkor elégedett öröm áradt szét bennem.”

Gratulálunk Dorkának, büszkék rá az Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola tanítói, tanárai és diáktársai. Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye