Ajánlott videó



Újpesti sport -1- (2017.08.11.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Az oldalt 8921461 alkalommal 6002825 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Fűszeres sütemények


A fűszereket alkalmazhatjuk a süteményeknél is, ezzel más és más ízeket nyerhetünk. Lettner Annamária dietetikus tippjei.



A süteményekbe alkalmazott fűszerek lehetnek: fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér, citromhéj, narancshéj, lime-héj, sáfrány, szerecsendió, koriander. A sós süteményekbe még tehetünk sót, borsot, római köményt, fűszer paprikát, vagy zöld fűszereket is.

Szegfűszeges zabpehelyhalmocska


Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
15 dkg apró zabpehely
10 kg teljes kiőrlésű liszt
8 dkg búzakeményítő
10 dkg mazsola
1 csomag vaníliás cukor
1 kávés kanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom leve és reszelt héja
1 kávés kanál őrölt szegfűszeg

A hozzávalókat összekeverjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe halmokat teszünk egy kanállal a tésztából. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 percig sütjük. Készíthetjük árpapehellyel is, vagy más aprított aszalt gyümölccsel ízesíthetjük.

Kevert fahéjas, korpás

Hozzávalók:
2 pohár kefir
2 pohár finomliszt
2 pohár búzakorpa
2 pohár nádcukor
1 pohár szőlőmag olaj (napraforgó olaj)
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávés kanál őrölt fahéj
1 db narancs reszelt héja

A kefires pohárral mérünk. Először a kefirt, cukrot és a tojásokat kikeverjük. Utána a többi hozzávalót is belekeverjük. Kivajazott és lisztezett tepsibe, vagy tortaformában süthetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb.30 percig sütjük tűpróbáig. Amikor kihűlt, kettévágjuk, és megtölthetjük tortakrémmel.

Tetejét megkenhetjük vékonyak lekvárral, amikor még félig sült a tészta. Tehetünk bele aprított gyümölcsöket (alma, körte, cseresznye, meggy, ananász).

Ánizsos pogácsa

Hozzávalók:
30 dkg porcukor
4 db tojás
25 dkg liszt
1 kávés kanál őrölt ánizsmag
Fél citrom reszelt héja
5 dkg mazsola

A tojásokat a porcukorral, géppel alaposan kikeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, ánizsmagot és citromhéjat. Jól kikeverjük, és sütőpapírral kibélelt sütőlemezre kanállal kicsi halmokat rakunk, kissé ellapítjuk a tetejét. Mindegyik halmocskára 1-1 szem mazsolát teszünk. Egy éjszakán keresztül langyos helyen szárítjuk. A hosszú pihenés alatt a teteje megszárad. Jól előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Ha jól sül, akkor a tészta felemelkedik és a tetején a cukormáz fényes, roppanós lesz.

Gyömbéres kifli

Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg darált mandula vagy dió
1 kávés kanál őrölt gyömbér
1 lime leve és reszelt héja
1 kávéskanál szódabikarbóna

A hozzávalókat összegyúrjuk, és ujjnyi vastag rudakat sodrunk. 5-6 cm-es darabokat vágunk, és kifli alakot formálunk belőle. Sütőlemezre tesszük, és közepes tűznél világosra sütjük. Amikor kisült, megforgathatjuk porcukorban. Jó étvágyat!



Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák













Kapcsolatok