Ajánlott videóKörkép extra (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9804438 alkalommal 6642893 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Zöldségek és gyümölcsök ereje


A tavaszi primőrök nagyon sok vitális anyagot tartalmaznak. Lettner Annamária dietetikus tippjei.Mik ezek a legfontosabb anyagok?
Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, enzimek, fitoanyagok, fehérjék, szénhidrátok, gyümölcscukrok, flavonoidok, rostok.
Többször volt már szó arról, hogy a legértékesebb a nyersen fogyasztott zöldség és gyümölcs.

Miért így a legértékesebbek?

A szervezetünk építő kövei a sejtek. Ahhoz, hogy a sejtek optimálisan tudjanak működni, tápanyagokra van szükségük. Az elfogyasztott táplálék bonyolult rendszereken megy keresztül, amíg a sejtekbe már a lebontott tápanyag kerül, ami a működéséhez kell. Csak a nyers táplálék tartalmaz enzimeket, de a többi értékes anyagot is hatékonyabban tudja felhasználni a szervezet. Kevesebb energiavesztéssel kerül a sejtekig. A tápanyagok a testünk minden szervrendszerét érintik, működtetik.

A fizikai állóképességünket, izomműködésünket, a szellemi aktivitásunkat, alvásunkat, emésztésünket, látásunkat, hallásunkat, minden életfunkciót befolyásol a tápanyagok megfelelő mennyisége, vagy a hiánya.
Készítsünk zöldséglevet!
Sárgarépa, újhagyma, fehérrépa, zeller, és zöldjük, karalábé, retek, és levelük, paraj, uborka, fejes saláta, cukkini, cékla. Mossuk meg a tisztított zöldségeket, majd feldarabolva centrifugáljuk, vagy nagy teljesítményű turmixgéppel készítjük. A hozzávalókat, és arányukat ízlésünknek megfelelően változtathatjuk. Igazi vitamin bomba.

Gyümölcsös rostos ital:
Eper, málna, kivi, citrom, alma, banán, áfonya, lime, cseresznye, meggy, ribizli, egres, mangó, körte, barack. A hozzávalókat idény szerint válogassuk össze. A rostosabb gyümölcshöz tegyünk lédúsabb fajtát.
A zöldség- és gyümölcsleveket mindig frissen fogyasszuk!
 Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye