Ajánlott videóHelyi érték -Helytörténetek- (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9804440 alkalommal 6642894 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tájékoztató az induló Újpest Településképi Arculati Kézikönyvről

Lakossági fórum


A településképi arculati kézikönyv célja, hogy feltérképezze Újpest értékeit, építészeti jellemzőit és a meglévő adottságokat figyelembe véve határozzon meg építészeti arculati irányelveket. A részletekről lakossági fórumon adnak tájékoztatást, június 27-én (kedden) 17 órától Újpest Önkormányzat Hivatali épületében, az 1. emeleti házasságkötő teremben.Budapest IV. kerület Újpest Önkormányzata megbízásából ezúton hívja meg az érdeklődőket

2017. június 27-én (kedden) 17.00 órától a Budapest IV. kerület Újpest Önkormányzat Hivatali épületében (1041 Budapest, István út 14.) az 1. emeleti házasságkötő teremben megtartandó lakossági fórumra.

A fentiekkel kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat ismertethetik ezen, a témában megrendezésre kerülő lakossági fórumon is.

A rendezvény megszervezésének célja:
Meghívottak tájékoztatása az induló Újpest Településképi Arculati Kézikönyv tervezéséről és a Településképi Rendelet megalkotásáról, Újpest lehetséges fejlesztési iránya megismerésének elősegítése, és lehetőség a megjelentek számára az azzal kapcsolatos véleménynyilvánításra.

A településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet a ProArch. Építész Stúdió tervezésében készül, a fórumon dr. Ruszty Lászlóné /R. Takács Eszter/ vezető tervező és a főépítész fog tájékoztatást adni.

A településképi arculati kézikönyv célja, hogy feltérképezze Újpest, azon belül pedig a kerületrészek értékeit, építészeti jellemzőit és a meglévő adottságokat figyelembe véve határozzon meg építészeti arculati irányelveket. A kézikönyv egyszerre törekszik majd a régi értékek megóvására, és arra, hogy fejlessze az építészeti kultúrát, és iránymutatást adjon minden olyan változtatásra, amely a kerület összképét meghatározza. A településképi arculati kézikönyv - többek között - megfogalmazza majd az új házak építésével, az épület átalakításokkal kapcsolatos elvárásokat. A dokumentum foglalkozni fog a közterületekkel és a táji környezettel is.

A megrendezésre kerülő lakossági fórum keretében szeretnénk az Önök véleményét megismerni. Erre a helyszínen kérdés-felelet formájában lesz lehetőség, melyről hangfelvétel is készül, ehhez résztvevők jelenlétükkel hozzájárulnak. Továbbá kérdéseiket, észrevételeiket írásban is megtehetik a fórumot megelőzően, valamint az azt követően, a véleményezés zárásáig, 2017. július 10. (hétfő) 12.00 óráig Szesztai György újpest főépítészének címezve foepitesz@ujpest.hu Főépítészi Iroda 1041 Budapest, István út 15. IV. em. 411. elérhetőségeken.

Minden érdeklődő részvételére számítunk!

Wintermantel Zsolt
polgármester
Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat

A településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítéséről szóló előzetes tájékoztató itt olvasható.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye