Ajánlott videóKörkép -1- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9807930 alkalommal 6645145 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Vége a ridegtartásnak: már nem fagynak meg az áruk a piacon

Átadták a vásárcsarnok fűtési rendszerét


Sok bosszúságot okozott az árusoknak, s persze a vásárlóknak is, hogy hidegebb időkben megfagytak a termékek az újpesti piacon. A fűthető vásárcsarnok jó ideig mégis csupán idea maradt. Bár az előző önkormányzat elkészíttette a tanulmányterveket, érdemi lépés a legutóbbi időkig nem történt. Most felgyorsultak az események, és másfél hónap alatt elkészült a korszerű fűtési rendszer.Címkék:
Piac
Az átadásra január 25-én délután egy órakor került sor. Az eseményen megjelent Wintermantel Zsolt polgármester, és Molnár Szabolcs alpolgármester is.

Korábban is minden érintett tisztában volt azzal, hogy a vásárcsarnok nem maradhat fűtés nélkül, mert, ha a hőmérő higanyszála nulla fok alá szaladt, egyszerűen megfagyott a felhalmozott áru jelentős része. A megoldás magától értetődőnek tűnt: minimális fűtéssel elkerülhető a kár, ezért ki kell építeni a fűtési rendszert.

Az új városvezetés nagy lendülettel vágott bele a munkába, a 16 milliós beruházáshoz elkészíttették a kiviteli terveket, a hatóságok kiadták a különféle engedélyeket, és a kivitelezővel megkötötték a szerződést. A munkálatok karácsony előtt, december 15-én megkezdődtek.

Az átadásnál jelent volt a kivitelező is. Gyarmati Bertalan, a Good-Therm Kft. tulajdonosa lapunk érdeklődésére elmondta, úgy sikerült egy héttel korábban befejezni a munkálatokat, hogy a szakemberek éjt nappallá téve dolgoztak, és a hétvégék is munkával teltek. A próbaüzem alatt hatékonyan működött a fűtés gázsugárzó rendszere. Nem az volt a cél, hogy a csarnokban nyári meleg legyen, kettő és négy fok között kell tartani a hőfokot.

- Nagyon várták már a fűtést a kereskedők, a vásárlók, és én magam is – mondta a helyszínen Balogh Angéla, megbízott vezető-piacfelügyelő. –  Itt gyakorlatilag mínusz öt foknál még a káposztafélék is megfagytak. Az őstermelők is távol maradtak a piactól a téli hónapokban, ami a vásárlóknak és nekünk is nagy veszteség. Azt se feledjük, hogy ilyen körülmények között iszonyatos hátrányba kerültünk a multikkal szemben. Ez a csarnok 1972-től üzemel, ideje volt ezt a lépést megtenni. Tudom, nem volt egyszerű, nagyon örülünk, hogy sikerült megvalósítani a beruházást, és köszönjük az önkormányzatnak.

Az átadásra a külsőségeket mellőzve került sor. Wintermantel Zsolt polgármester és Molnár Szabolcs alpolgármester körbejárta a csarnokot, megnézték a szép árukat, elbeszélgettek a kereskedőkkel.

Ezután a leghidegebb időkben sem fagy meg a burgonya, a hagyma, a paprika, a paradicsom az újpesti piacon. A gáz hősugárzók épp annyi meleget adnak, amennyi szükséges.

Ádám Tamás

Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye