Szavazás
Újpesten ősszel sem áll meg az élet. Melyik közelgő programon szeretnél részt venni?
A Káposztásmegyeri Sport-és Egészségnap, Futó és Kerékpáros Fesztiválon szeptember 23-án
A Szüreti Mulatságon szeptember 23-án
Az Őszi Sportparti szeptember 30-án
Ha lehet, mindegyiken
Még nem döntöttem el

Ajánlott videó



Rendőrségi percek (2017.09.15.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Az oldalt 9102803 alkalommal 6131911 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Vitamindús tavaszi zöldségek


A tavaszi friss zöldségekből tápláló ételeket készíthetünk. Ilyenkor van a legtöbb vitális tápanyag bennük. Természetesen, nyersen fogyasztva kaphatjuk meg a legtöbb vitamint, ásványi anyagot és enzimet. Próbáljuk ki az aprított, nyers színes zöldségeket köretként is. Lettner Annamária dietetikus tippjei.



Nyers saláta: Aprítsuk fel a friss zöldségeket, tegyük egy tálba. Készítsünk öntetet szőlőmagolaj, só, bors, citromlé hozzáadásával. Öntsük a salátára. Díszítsük magokkal: szezám-, napraforgó-, chia- vagy tökmaggal, és friss zöldfűszerekkel: petrezselyem-, zeller-, bazsalikomzölddel. Más olajjal is készülhet.
Azonban kihasználhatjuk a szezonális alapanyagokból készült ételeket.

Készítsünk párolt vegyes köreteket: Ízlésünknek megfelelően összeválogatva, önállóan, vagy más köretek mellé adhatjuk. Majonézes, tejfölös salátákat, hideg tálakat díszíthetünk vele.

Tavaszi zöldségleves: Újhagyma, új sárgarépa, fehérrépa, zeller, és ezek zöldje, karalábé, fokhagyma, újburgonya felhasználásával készítsünk levest. Az aprított zöld leveleket a majdnem kész leveshez adjuk. Levesbetétnek daragaluskát adhatunk.

Töltött karalábé: A karalábékat kivájjuk, kiolajozott tepsibe tesszük, köré szórjuk a kivájt apró darabokat. Tölteléket készítünk darált hús, tojás, árpapehely, hagyma, só, bors, fűszerpaprika hozzáadásával. Beletöltjük a karalábékba. 1 dl vizet öntünk a tepsibe, és puhára sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Salátafőzelék: Kevés kókuszolajon megpirítunk 6 gerezd zúzott fokhagymát. Két fej salátát laskára vágunk, 4 db burgonyát kockára vágunk, ezeket rátesszük a fokhagymára. Felöntjük vízzel, sóval, borssal, ecettel ízesítjük. Puhára főzzük. Végül tejfölös liszttel, kevés fűszerpaprikával behabarjuk.



Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák















Kapcsolatok