Ajánlott videó...Ahogy történt (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9806779 alkalommal 6644367 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Jubileumi kórustalálkozó Újpesten


Április 22-én, szombaton, országos kórusfesztivált rendez az Újpesti Ifjúsági Házban a Vásárhelyi Zoltán Férfikar.Az együttest 1986-ban alapította Rákospalotán Cseszka Edit. A Rädda Barnen utcai zenei általános iskola és a Petőfi-gimnázium egykori diákjaiból szervezett kórus irányítását 1993-ban Klausz Róbert vette át.

A tucatnyi tagot számláló Vásárhelyi Zoltán Férfikar évente tíz-tizenkét alkalommal lép fel, és rendszeresen szerveznek kórustalálkozókat. Számos szálon kapcsolódnak Újpesthez, hiszen itt működik alapítványuk székhelye, a próbáiknak pedig az Újpesti Kulturális Központ ad helyet.

Az elmúlt két évben két kórustalálkozón is részt vettek Újpesten, az Ady Endre Művelődési Házban és a Polgár Centrumban. Városunkban tartják jubileumi gálakoncertjüket is, amelyet április 22-én, szombaton fél négytől rendeznek meg az Újpesti Ifjúsági Házban.

Az ünnepi kórustalálkozót a Vásárhelyi Zoltán Férfikar harmincadik születésnapja és Kodály Zoltán halálának ötvenedik évfordulója alkalmából tartják. A házigazdák mellett fellép a több mint százötven éves múltra visszatekintő Bajai Liszt Ferenc Énekkar Makkai Gézáné vezényletével, Pytel Anna irányítása mellett a Kaposvári Zenekedvelők Kórusa, és Aszódról a 2013-ban alakult, Énok-Nagy Levente karnagy vezette Stellaria Media Nőikar. Nem maradhat el a fellépők közül a Vásárhelyi Zoltán Férfikar testvérkórusa, a szintén Cseszka Edit nevéhez fűződő rákospalotai Tavasz Nőikar sem, amelyet Tóth András dirigál.

A nagyszabású koncerten a mintegy száznegyven közreműködő énekes előadásában megszólal majd Kodály Zoltán kórusműve is, amely Berzsenyi Dániel Magyarokhoz című versére íródott. A kórustalálkozó fővédnöke P. Magyar Gergely, a nagyszőlősi ferences rendház és a Kárpátaljai Ferences Misszió vezetője. A ferences szerzetes idén március 15-én vette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést Áder János köztársasági elnöktől.

(P. Magyar Gergellyel a közeljövőben egy hosszabb interjút olvashatnak majd az Újpesti Naplóban.)

Csernus JánosKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye