Ajánlott videóHelyi érték -Természetbarát- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9806779 alkalommal 6644367 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Valami maradjon utánam


Ismert figurája az újpesti rendezvényeknek, közéletnek. Különös ismertetőjegyei az állandó mosoly és egy fényképezőgép a nyakában. Lebovits György hobbiból fotózik, alapvetően saját magának, de most a nagyközönség is láthatja a fényképeit az Újpest Galériában, április 29-ig.Lassacskán már az a helyzet, hogy egy újpesti koncertnél, rendezvénynél kinéznek az szervezők, hogy itt van-e a Lebovits, mert addig nem kezdik el a bulit, amíg ő nem kezd el fotózni.
Igen, olyan már volt, hogy késtem egy koncertről, és kérdezték, hogy mi történt, miért nem értem oda időben, holott én ugye magamnak készítem a képeimet. Vagyis hiányolnak, ha nem vagyok ott, és ez nagyon jól esik.

A fotóid témái is Újpesthez kötődnek.
Próbáltam én máshol is fényképezni, de valahogy az nem ugyanaz. Nem is sikerülnek úgy a képek, amelyeket nem Újpesten csinálok, mert valahogy azokat nem érzem magaménak. Én portréfotókat szeretek a legjobban készíteni, az meg akkor jó, ha egy hullámhosszon vagy a fotó alanyával. Én az újpestiekkel vagyok egy hullámhosszon. Persze ez nem is meglepő, hiszen ötven éve itt élek, minden ideköt.

Miért kezdtél el fotózni nyugdíjas korodban?
Rendőrként dolgoztam, és amikor leszereltem, nyugdíjba mentem, kerestem valami hobbit, és elkezdtem horgászni. De idegesített, hogy ha esik az eső, nem jó, ha nincs hal, az se jó, úgyhogy éreztem, ez nem nekem való, váltanom kell. Mindig is volt fényképezőgépem, érdekelt a fotózás, és egyszer csak bekattant, hogy nekem ezt kell csinálnom. Eladtam az összes horgászfelszerelésemet, pénzzé tettem a fölösleges dolgaimat, és megvettem a fotózáshoz szükséges kellékeket. Szerencsémre akkortájt összebarátkoztam a fotóssal, aki elkezdte tanítgatni nekem az alapokat, mert nekem fogalmam sem volt az egészről. Szakirodalmakat olvastam, fényképeztem rendületlenül, lépésről lépésre tanultam, és egy idő után már érezhető volt a fejlődés. Elkezdtem meglátni olyan dolgokat is, amiket mások talán nem.

A kiállításod címe Művészet mindörökké. Elég hangzatos cím.
Nem véletlenül hangzatos, mert a kiállítás fő témája a művészet, vagyis inkább a művészek. Újpesti, vagy Újpesthez kötődő művészeket fotóztam ugyanis a műtermükben, alkotás közben. A fényképek mellett pedig a fotózott képzőművészek alkotásai láthatóak. Ezek mellett azért más típusú képeimet is kiállítottuk az Újpest Galériában. Nekem azért nagyon fontos ez a kiállítás, hogy az unokám húsz év múlva majd azt mondhassa büszkén, hogy a nagypapám ezeket csinálta. Valami maradjon utánam. Újpesten, ne máshol. 
Juhász MátyásKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye