Ajánlott videóKulturkáló -2- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9806780 alkalommal 6644367 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A kisállatok nem árucikkek!


Húsvétra még mindig sokan vásárolnak ajándékba élő állatot. Az évek óta kutyáért sóvárgó gyerekek már egy kiskacsától vagy kisnyuszitól is boldogok, a felnőttek pedig kisebb felelősségnek érzik. Sokan pedig ezt kihasználva az utcán, papírdobozból kínálják a kis „húsvéti” állatokat. Ez azonban szigorúan tilos! – Sajnos az a tapasztalat, hogy a húsvétra vásárolt élő állatok ritkán élik meg az egyéves kort – mondja Pataki Gábor az Állatmentő Liga elnöke. – Sok esetben a családok nincsenek felkészülve egy ilyen kisállat érkezésére. Nem mindegy, mivel tápláljuk őket, a rossz táplálas akár az életükbe is kerülhet. Sajnos gyakran előfordul az is, hogy olyan pici, nemrég született állatokat árulnak, amiknek még az anyjuk mellett lenne a helyük.
Az Állatmentő Liga és Újpest Önkormányzata negyedik éve már, hogy egy közös akció keretén belül ellenőrzi a piacot és a közterületeket, hogy egyetlen állat se juthasson ilyen sorsra.
– Az akció sikerét mutatja, hogy tavaly már senki sem próbálkozott élő állat árusításával – hangsúlyozza Pataki Gábor. – A közterület-felügyelet, az újpesti rendőrség és a piac biztonsági személyzete is segíti a munkánkat. 
Ha valakit mégis árusításon kapnak, az súlyos szankciókat von maga után. Továbbá, ha az állatok rossz állapotban vannak, akkor a Liga és a rendőrség lefoglalja őket. 
Fontos azonban, hogy ha valaki úgy dönt, hogy tenyésztőtől vásárolt kisállattal lepi meg gyermekét, akkor tudja, hogy mi a teendő, ha a család mégis ráun az ajándékra.
Ilyenkor célszerű visszajuttatni a tenyésztőhöz, vagy kertes házba ajándékozni, esetleg állatvédelmi telepre elhelyezni az állatot. 

DV.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye