Szavazás
Újpesten ősszel sem áll meg az élet. Melyik közelgő programon szeretnél részt venni?
A Káposztásmegyeri Sport-és Egészségnap, Futó és Kerékpáros Fesztiválon szeptember 23-án
A Szüreti Mulatságon szeptember 23-án
Az Őszi Sportparti szeptember 30-án
Ha lehet, mindegyiken
Még nem döntöttem el

Ajánlott videó...Ahogy történt (2017.09.15.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9076573 alkalommal 6113032 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Hamarosan újra Tarzan™ Park!


Már mindenki várja a tavaszt. Kilépünk reggel az utcára, és lehet, hogy még szürke minden, de már érezzük, hogy mindjárt minden más lesz, kisüt a nap, elég lesz egy bőrkabát, végre előkerül a napszemüveg, és egyre több szabadtéri programot csinálhatunk. Márciusban kinyit a gyerekek imádott Tarzan™ Parkja is.Címkék:
TarzanTM Park
Nem kérdés, hogy a parkban mindenki jól érzi magát. Még a gyermeklelkű felnőttek is ki tudnak kapcsolódni. Pár perc után már a játékok súlyhatárát vizslatják. Mit lehetne kipróbálni?

A játékokat úgy alakították ki, hogy azok mindamellett, hogy elősegítik az idegrendszer fejlődését, a gyermekeknek barátságos környezetben, a korosztályuknak megfelelően biztosítanak mozgáslehetőséget. Az élmények mellett nem lehet figyelmen kívül hagyni a parkban található játékok fejlesztő, jótékony hatásait. A mászás, a csúszás, a kapaszkodás, a lengés, a hintázás, az ugrálás kiváló lehetőséget teremtenek, hogy a játék mellett a sikeres mozgás is örömet okozzon a gyermeknek.

– A mozgás a fejlődés motorja, alapja – hangsúlyozza Tóth Anett gyógy- és fejlesztőpedagógus, aki óvónőknek tart szakmai sétákat a parkban. – A téri tájékozódást és az idegrendszer érését mozgással lehet a leghatékonyabban fejleszteni. A mozgás pedig az érzékletek összerendezésén alapszik. Az úgynevezett nagymozgással párhuzamosan fejlődik a finommozgás, ami elengedhetetlen a tanuláshoz, az olvasáshoz és az íráshoz is. Ezeket a mozgásokat pedig az óvodában, játékosan kell megalapozni.

A kedvezményes belépőkkel nem csupán a gyerekekre gondoltak. ÚjpestKártyával 25 százalékos kedvezményt kapunk a jegyek árából, szerdánként pedig egy megváltott gyerekbelépő mellé egy felnőtt kísérő jegye ingyenes, mely akció június, július és augusztus hónapokban hétfőnként is igénybe vehető.

Budapest Márka-díjas
Tarzan™ Park 2013 júniusában nyitotta meg kapuit, alig fél év alatt pedig el is nyerte a Budapest Márka-díjat. A díjat a fővároshoz köthető kiemelkedő termék, valamint szolgáltatás, kimagasló fővárosi kulturális-művészeti eredmény (például zenekarok, énekkarok, színházak, múzeumok), továbbá a kimagasló fővárosi közszolgáltatások (egyebek mellett iskolák) elismerésére alapította a Fővárosi Önkormányzat Szentes Tamás főpolgármester-helyettes javaslatára, 2013-ban.

DV.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok