Ajánlott videóKulturkáló (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9822201 alkalommal 6654482 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Eltemették Erkel Tibort


2017. február 11-én helyezték végső nyugalomra Újpest díszpolgárát, Erkel Tibort a Megyeri temetőben. A 83 éves korában elhunyt zongoraművészt családtagjai, barátai, tanítványai és kollégái kísérték utolsó útjára.A szombat délben kezdődő római katolikus búcsúztató kezdete előtt az összegyűltek tiszteletüket kifejezve közösen énekelték el a Himnuszt. Ezt követően megindító beszédekkel emlékeztek meg az elhunytról.

Életútja folyamán több mint 50 évig a Zeneakadémia tanáraként dolgozott, emellett a politikai életben is részt vett. Diákjai szerették, hiszen órái mindig pozitív és oldott hangulatban teltek. Nem csak vérbeli muzsikusnak, hanem vérbeli pedagógusnak is tartották. „Szeretve tanított, és tanítva szeretett” – hangzott el volt tanítványa beszédében.

Fontos volt számára a magyar kultúra ápolása, illetve a zenélni vágyók támogatása. Így nem meglepő, hogy az Újpesti Erkel Gyula Zeneiskola Alapítványának alapító elnöke volt. Munkásságának köszönhetően elnyerte az Erkel-díjat, majd a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét is.

A szertartás után a gyászolók együtt kísérték végső nyughelyére Erkel Tibort, és koszorúkkal, virágokkal rótták le kegyeletüket sírjánál.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye