Ajánlott videóKörkép -4- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9822200 alkalommal 6654482 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Farsangi készülődés


A farsangi rendezvényre készülhetünk hidegkonyhai készítményekkel, vagy változatos szendvicseket kínálhatunk. A kisméretű falatkákat részesítsük előnybe, azokat könnyebb tálalni, és elfogyasztani. Lettner Annamária dietetikus tippjei.Virslis falatkák

Hozzávalók:
2 pár virslit felkarikázunk
1 db sárgarépát felkarikázunk
1 csomag piros retek felkarikázva
1 db zöld kaliforniai paprika
15 dkg óvári sajt

A sajtot vékonyra szeleteljük, és akkora kockákra vágjuk, mint a virslikarika. A paprikát szeletekre vágjuk, és ezt is akkora kockákra vágjuk tovább, mint a sajtot. A felaprított alapanyagot fogvájóra szúrjuk: virsli, sárgarépa, sajt, retek, virsli, paprika, sajt sorrendben. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. Tálra állítjuk a falatkákat. Más hozzávalókat, és más sorrendben is készíthetünk.


Sült burgonya gazdagon

Hozzávalók:
8 db kis burgonya
10 dkg bacon szalonna
1 db lilahagyma vékony karikákra vágva
2 db kápiapaprika vékony karikákra vágva
1 csomag lapkasajt
Fűszerkeverék: fokhagymás só, őrölt bors, szerecsendió

A burgonyát meghámozzuk, és vékonyan bevagdaljuk, hogy ne vágjuk át teljesen, csak a 4/5-ét. Egy tepsit kiolajozunk, és a burgonyát kissé szétnyitjuk, majd a fűszerkeverékkel megszórjuk. 0,5 dl vizet teszünk hozzá, és 10 percig sütjük 160 fokon. Felszeleteljük vékonyan a szalonnát, és akkorára daraboljuk, hogy a burgonya vágásaiba férjen. A lapkasajtot is akkorára vágjuk. Kivesszük a félig sült burgonyát, és minden vágásba felváltva teszünk szalonnát, hagymát, paprikát, sajtot, amíg teljesen meg nem töltöttük a burgonyát. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. Visszatesszük a sütőbe a megtöltött burgonyákat, és pirosra sütjük. Bacon helyett tehetünk bele sonkát, főtt tarját, vagy más zöldséget.


Emeletes bagettszendvics

Hozzávalók:
1 db nagy bagett karikákra szeletelve
15 dkg gépsonka
1 csomag lapkasajt
15 dkg kanadai tök hosszúkásra szeletelve
1 db jégcsapretek karikára vágva
1 kis doboz görög krémjoghurt

A bagettszeleteket megkenjük joghurttal. A sonkát, sajtot, sütőtököt pogácsa szaggatóval egyforma karikákra vágjuk. A megkent szeletre sonkát, sütőtököt, bagettet, sajtot, majd retket, végül a megkent felével lefelé tesszük a bagettet a tetejére. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. Fogvájóval átszúrjuk, és tálra rendezzük.


Jó étvágyat! Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye