Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9806764 alkalommal 6644357 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Nyílt napok a Vadgesztenye Óvodában


Károlyi István egykori birtokán, az Ősz utcában található a Vadgesztenye Bölcsőde és Óvoda. Nevét a régi fasor gesztenyefái után kapta. Az intézményt 1962-ben hozta létre a Chinoin gyár dolgozói számára, 1995-től a Chinoin Szociális és Jóléti Alapítvány működteti.A céges gyerekek mellett külsősök is igénybe veszik, nem csak Újpestről, hanem a környező kerületekből és településekről, így Gödről, Veresegyházról és Dunakesziről is.

A korszerűsített épületben a bölcsőde és az óvoda két-két szárnyban működik, ahol tornaterem, sószoba, fejlesztő szoba, vízforgatós medence is rendelkezésre áll. A négy bölcsődei csoportba 48, az öt óvodai csoportba pedig 83 gyerek jár.

– A hagyományokat, a letisztult kulturális értékeket szeretnénk továbbörökíteni – mondta nevelési programjukról Pajorné Hirmann Mária, az óvoda vezetője. – Klasszikus nevelési elveket követünk, amelyek középpontjában a gyerek áll.

Rendszeresen megbeszélik a szülőkkel, mi a legjobb a csemetének. Közös programokat is szerveznek a családtagok bevonásával, ilyen volt ősszel a Mihály napi vásár és a Márton napi ünnepség. A pedagógus szerint a régi szokások, a táncok, a kézművesség olyan kincsek, amelyek egész életükre elkísérik a gyerekeket. Kiegyensúlyozott, otthonos hangulat megteremtésére törekszenek az óvodában, mert azt tartják a legfontosabbnak, hogy a kicsik biztonságban és szeretetben érezzék magukat.

Pajorné Hirmann Mária hangsúlyozta: a hagyományra neveléssel együtt kiemelt figyelmet fordítanak a kreativitás, a kritikai gondolkodás és a szociális érzékenység fejlesztésére. Ezekre a készségekre nagy szükség van napjainkban, amikor a technológiai fejlődés és felgyorsult információáramlás miatt az oktatás szerepe is átalakul.

A fejlesztést logopédus, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus és pedagógiai asszisztens segíti. Nagy hangsúlyt fektetnek az angol nyelv oktatására is. Az óvodás csoportokba rendszeresen kijárnak a Kids Club nyelviskola tanárai, akik csak angolul beszélnek a kicsikkel.

A Vadgesztenye Óvoda január 30-tól február 3-ig nyílt hetet tartott. Hétfőn lábtorna és mozgáskotta-bemutatóval, kedden Mackó mama meséivel, szerdán kézműves salátakészítéssel, csütörtökön angol nyelvű fejlesztőpedagógiai bemutatóval, pénteken pedig farsangi táncprogrammal, valamint Balázs napi gyógyteafőzéssel várták a vendégeket.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye