Ajánlott videóKörkép -4- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9806759 alkalommal 6644352 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpest a legjobb téma

Vajda János


Ezt mondják azok a fotósok, akik sorra küldik a jobbnál-jobb képeket Facebook-oldalunkra és az Újpesti Sajtó Kft. által kiírt fotópályázatra is. A képeket itt is bemutatjuk, így egyre többen látják Újpestet a fotósok lencséjén keresztül.Vajda János kezébe 1972-be került először fényképezőgép. Édesapjától kapott egy Zenitet, azóta érdekli a fotográfia. „Ennek a gépnek csak akkor örültem jobban, amikor el tudtam adni, rettenetes egy szerkezet volt. Nagyon hamar Prakticára váltottam, és ettől fogva járom a mai napig tartó utat” – meséli János, aki a kezdetben tanulóként mindent fotózott. Már akkor érdekelte a természetfotózás, de úgy gondolta, a megfelelő technikai rutin és felszerelés hiányában nincs esélye jó természetfotót készíteni. A seregben ezredfényképészként elsajátította a technikai rutint, főleg a sötétkamrában. A természetfotózás után oktatatóként és alkalmazott fotográfusként maradt a pályán, majd 1999-ben visszatért a fotográfiához. „Azóta megint mindent fotózok.” Újpesttel különleges kapcsolatot ápol, ezer szál fűzi a kerülethez, és sok szép emlék. Fiatalkora legszebb évei ide kötik. „1993-ban kerültem ki az akkori Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Házba. A Nimród Fotóklub titkáraként új helyet kerestünk a klub számára. 1999-ban aztán az intézmény alkalmazottja is lettem, és ez tart a mai napig is” – mondja János, aki saját elmondása szerint „a hétköznapok fotósa”. Sosem keresi a témát, ami elé jön, nem halasztja el. „Néha elég kiugornom a piacra a munkahelyemről és meglátok valamit” – meséli. „Amíg oda-vissza sétálok az István út és Újpest Városkapu között, eltérő utakon, sok minden akad elém.”

Újpest folyamatosan megújuló arculata, és a velünk élő múlt foglalkoztatja leginkább képileg, a kerület természeti helyszínei, a Duna-part és ártér, Farkas-erdő mellett. „Nem vagyok sikerorientált. Nem a sikerekért fotózok, hanem az életformámmá vált.” A saját fotográfiai utamat járom” – mondja Vajda János, aki az ország két legrangosabb fotóművészeti szervezetének a választott tagja. Tavaly beválasztották a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának vezetőségébe. Eddig 18 önálló kiállítási anyagot mutatott be, emellett kollektív kiállításokon is rendszeres résztvevő. Többek között az Újpesti Művészek Társasága tárlatain is.

VGKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye