Szavazás
Újpesten ősszel sem áll meg az élet. Melyik közelgő programon szeretnél részt venni?
A Káposztásmegyeri Sport-és Egészségnap, Futó és Kerékpáros Fesztiválon szeptember 23-án
A Szüreti Mulatságon szeptember 23-án
Az Őszi Sportparti szeptember 30-án
Ha lehet, mindegyiken
Még nem döntöttem el

Ajánlott videóHelyi érték (2017.09.15.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9076564 alkalommal 6113026 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Egyetemi együttműködés újfajta perspektívában

Városépítészeti ötletek kiállítása


Újpest Önkormányzata fontosnak tartja a felsőoktatási intézményekkel való kiváló együttműködést, ezért 2015 októberében megállapodást kötött a Budapesti Műszaki Egyetem Urbanisztika Tanszékével és a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karával.Ennek keretében magyar és külföldi harmad- és negyedéves hallgatók, diplomázók foglalkoznak újpesti tervezési feladatokkal. Számos terv készült az újpesti lakótelepekre, az Árpád útra, valamint a Duna-partra. Az együttműködés által a hallgatók megismerhetik Újpestet.

A kiállítás két fő témája a Budapesti Műszaki Egyetem Urbanisztika Tanszékének Újpesti-öbölre készített urbanisztikai víziói és a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karának Tulipán kertre kidolgozott tájépítészeti tervei.
Emellett megtekinthetők a Budapesti Műszaki Egyetem Rajzi és Formaismereti Tanszéke által készített, az Újpesti Központi Lakótelepre kidolgozott panelszínezési koncepcióterv tervlapjai.

A kiállítás megtekintését ajánlom az újpesti mérnök- és művésztársadalom, valamint a helyi műszaki oktatási intézményekbe járó fiatalság számára, hiszen az egyetemi hallgatók nagy szorgalommal dolgoztak azon, hogy Újpest egy vadonatúj megközelítésben táruljon a szemünk elé.

Az építész és tájépítész egyetemi hallgatók terveiből rendezendő kiállítás megnyitójára 2017. január 30-án hétfőn 17 órakor, az Újpesti Ifjúsági Ház–Új Galéria (1042 Bp., István út 17-19.) aulájában kerül sor.
A kiállítás február 12-ig tekinthető meg, munkanapokon 9 és 18 óra között, illetve az Ifjúsági Ház programjaitól függően. A belépés díjtalan.
 Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok