Ajánlott videóKörkép -1- (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9799932 alkalommal 6639552 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Egyetemi együttműködés újfajta perspektívában

Városépítészeti ötletek kiállítása


Újpest Önkormányzata fontosnak tartja a felsőoktatási intézményekkel való kiváló együttműködést, ezért 2015 októberében megállapodást kötött a Budapesti Műszaki Egyetem Urbanisztika Tanszékével és a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karával.Ennek keretében magyar és külföldi harmad- és negyedéves hallgatók, diplomázók foglalkoznak újpesti tervezési feladatokkal. Számos terv készült az újpesti lakótelepekre, az Árpád útra, valamint a Duna-partra. Az együttműködés által a hallgatók megismerhetik Újpestet.

A kiállítás két fő témája a Budapesti Műszaki Egyetem Urbanisztika Tanszékének Újpesti-öbölre készített urbanisztikai víziói és a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karának Tulipán kertre kidolgozott tájépítészeti tervei.
Emellett megtekinthetők a Budapesti Műszaki Egyetem Rajzi és Formaismereti Tanszéke által készített, az Újpesti Központi Lakótelepre kidolgozott panelszínezési koncepcióterv tervlapjai.

A kiállítás megtekintését ajánlom az újpesti mérnök- és művésztársadalom, valamint a helyi műszaki oktatási intézményekbe járó fiatalság számára, hiszen az egyetemi hallgatók nagy szorgalommal dolgoztak azon, hogy Újpest egy vadonatúj megközelítésben táruljon a szemünk elé.

Az építész és tájépítész egyetemi hallgatók terveiből rendezendő kiállítás megnyitójára 2017. január 30-án hétfőn 17 órakor, az Újpesti Ifjúsági Ház–Új Galéria (1042 Bp., István út 17-19.) aulájában kerül sor.
A kiállítás február 12-ig tekinthető meg, munkanapokon 9 és 18 óra között, illetve az Ifjúsági Ház programjaitól függően. A belépés díjtalan.
 Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye