Ajánlott videóHelyi érték (2018.02.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9695521 alkalommal 6566017 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Teljes átalakulásban


Az elmúlt harminc év legnagyobb beruházása zajlik városunkban. Épül az új Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont, és teljesen átalakul a Szent István tér is. Az építkezés várhatóan ez év őszéig tart majd.Címkék:
Piac
Az épület betonozási munkálatai – az időjárás függvényében – még a télen befejeződnek. Folyamatosak a belső falazási munkálatok és megkezdődtek a gépészeti és elektromos szerelések is. A vasbetonépítés lezárását követően megkezdődik a homlokzat felállványozása és az igen látványos üvegfalépítés, és a homlokzati burkolat kialakítás is. Tavasszal elhelyezik az épületben a felvonókat és a mozgólépcsőket, valamint felgyorsulnak a belső szakipari munkák (pl. burkolások) is. Az üzletek belső kialakítása a leendő bérlőkkel együttműködve 2017 nyarán-őszén készül el. Az épület jelenlegi készültségi szintje meghaladja a 40-45 százalékot.

Az új épületkomplexum két funkciójának különbözősége miatt a kulturális központot egy „hídon” keresztül közelíthetjük majd meg, így a kulturális eseményekre érkezőknek nem kell a piacon keresztülvágniuk. A rendezvényközpont felett tetőkert is épül.

A teljes épület nettó szintterülete megközelíti majd a tizennyolcezer négyzetmétert. A létesítmény maximális befogadható létszáma több mint négyezer fő. A teljes épület akadálymentesített, korszerű, energiatakarékos szellőző- és fűtő-hűtőrendszerrel lesz felszerelve. Az épületet egyedülálló módon szennyvíz hasznosításából nyert hővel teszik energiatakarékossá. A nagy üvegfelületeken pedig automatikus működtetésű árnyékolók lesznek. 

Ilyen lesz a Szent István tér
A „régi” (az építkezés teljes hossza alatt üzemelő) piac helyén park, terasz, pavilon és szabadtéri pódium kap helyet. A felszabaduló területre egy új burkolatú és világítású multifunkcionális teret alakítanak ki.

Várják a bérlők jelentkezését
Már lehet jelentkezni az új piac árusító helyeire. A bérleti feltételeket az előzetes jelentkezés alapján, a bérlők üzletprofiljából fakadó adottságok figyelembevételével határozzák meg. A most meghirdetett jelentkezés célja a megfelelő termék- és üzletstruktúra végleges kialakításának előkészítése. A jelentkezéseket folyamatosan várják: http://vasarcsarnok.ujpest.hu/

Az új piacon is minden beszerezhető majd
A buszkihasználtsági felmérés eredménye, illetve a változó lakossági szokások miatt január elsejével a Tesco megszüntette a Váci út Gyöngyösi utca felé közlekedő ingyenes buszjáratát. Még szerencse, hogy az újpestieknek ki se kell tenni a lábukat „otthonról”, régi és új piacunkon is mindent kedvező áron szerezhetünk be. Ráadásul sikerült megoldani, hogy az építkezések teljes ideje alatt is a megszokott mindennapos nyitvatartással üzemeljen régi piac, az Újpesti Párbeszédben felmért lakossági elvárásoknak megfelelően.

DV.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye