Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9804387 alkalommal 6642856 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tájékoztató a fenyőfák kihelyezéséről és elszállításáról


Budapesten, a karácsonyi ünnepeket követően az FKF Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt. szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. A logisztikai feladat nem mindennapi, becslések szerint mintegy 20000 darab tűlevelű kerül ki az utcákra Újpesten, ezt a mennyiséget kell kezelni, illetve hasznosításukat megoldani.Tapasztalatok szerint vízkeresztet, azaz január 6-át követően kezdődik az igazi kihelyezési dömping, amely általában 1-1,5 hónapig tart. Ilyenkor úgynevezett fenyőfajáratok szállítják el a már feleslegessé vált karácsonyfákat. Ezt megelőzően, illetve ezt követően a normál hulladékszállító célgéppel gyűjtik össze az örökzöldeket.

Amennyiben olyan méretű a fenyőfa, hogy azt hulladékszállító célgéppel nem lehet összeaprítani, másik szállítójármű viszi el a helyszínről.

A lakosság több lehetőség közül is választhat: a kukák mellé, vagy az alább felsorolt gyűjtőhely egyikére teheti ki a fákat. Az első esetben azonban figyelni kell arra, hogy ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, illetve a gépkocsik forgalmát.

A fenyőket először aprítják, majd ezt követően a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. A fenyőfa a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, melyből az elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak fűtési gőzt és villamos áramot.

IV. kerületi fenyőfagyűjtőhelyek

Szigeti József u. (parkoló, Árpád úti víztorony mögött)
Erzsébet u. – Tél u. (parkoló sarka)
Rózsa u. – Elem u. (parkoló vége)
Ványoló u. – Lakkozó u. sarok
Kordován tér – Bőröndös u. parkoló
Hajló u. – Nádasdy u. parkoló
Sárpatak u. – Hargita u. parkoló
Csíkszentiván u. – Homoktövis u. parkoló
Hajló u. – Pácoló utcával szemben parkoló

Amennyiben a fent említett helyeken kívül (elsősorban a kevésbé forgalmas, félreeső részeken) egy hétnél régebben kihelyezett fenyőfáról szereznek tudomást, jelezzék a Budapest Főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzat Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Osztályán (tel.: 231-3148), ahol gondoskodnak az elszállításról.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye