Ajánlott videó



Körkép -1- (2017.03.17.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Az oldalt 8230841 alkalommal 5475694 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A lencsén és a virslin túl


Próbáljunk ki új recepteket az év utolsó vagy az első napján is! Lettner Annamária dietetikus tippjei.



Cékla krémleves

Hozzávalók:
50 dkg felkockázott cékla
1 fej aprított lilahagyma
0,5 dl repceolaj
2 evőkanál reszelt torma
1 evőkanál nádcukor
1 kávéskanál őrölt kömény
2 dl zabtej
1 kávéskanál zabpehelyliszt
4 dl főző zabtejszín
1 citrom leve és reszelt héja
Só, őrölt bors

A céklát sós vízben kezdjük főzni kuktában 10 percig. Az olajon megpirítjuk a hagymát, reszelt tormát, majd ráöntjük a félig főtt céklát a levével együtt. Fűszerezzük borssal, köménnyel, cukorral, majd a citrom levével és héjával főzzük tovább. Finom habarást készítünk a tejjel és liszttel, és ezzel besűrítjük a levest. Amikor puhára főtt a cékla, belekeverjük vékony sugárban csurgatva a tejszínt. Krémesre turmixoljuk a levest.
Kivehetünk pár kocka főtt céklát, amivel tálaláskor díszíthetjük a levest.

Töltött padlizsán

Hozzávalók:
2 db padlizsán
1 fej aprított hagyma
4 gerezd zúzott fokhagyma
40 dkg darált sertéshús
3 evőkanál zabpehely
1 evőkanál tönköly korpa
1 evőkanál lenmagpehely
1 evőkanál fűszerpaprika
2 db tojás
Só, őrölt bors

A padlizsánt nem hámozzuk meg, csak félbevágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A hozzávalókat a padlizsán belével jól összekeverjük. Ezzel töltsük meg lazán a padlizsánokat. Kiolajozott tepsibe tesszük, és kevés vízzel puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.

Fűszeres édes burgonya

Hozzávalók:
1 kg hámozott édesburgonya
1 dl olíva olaj
1 csokor aprított petrezselyem
1 csokor aprított bazsalikom

Só, őrölt szerecsendió, gyömbér A burgonyát hosszúkás gerezdekre vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a burgonyát. A fűszereket beleforgatjuk, ezzel sütjük készre.

Póréhagyma-saláta

Hozzávalók
:
1 szál póréhagyma
1 db alma
8 db csemege uborka
15 dkg óvári sajt

A hozzávalókat apró kockákra vágjuk. Elkészítjük a mártást: 2 evőkanál szőlőmagolaj 2 evőkanál mustár Fél citrom leve 5 dl görög joghurt 2 dl tejföl Só, őrölt bors, római kömény, koriander Jól összekeverjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a zöldségeket és a sajtot. A tetejét cikkekre vágott koktélparadicsommal díszítjük.

Jó étvágyat!



Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák















Kapcsolatok