Ajánlott videóHelyi érték -Helytörténetek- (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9804408 alkalommal 6642870 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Madárgyűrűzés a Farkas-erdőben


Mozduljunk ki! Bejgliledolgozó évbúcsúztató madárgyűrűzés a fővárosi Farkas-erdőben 2016. december 28-án (szerdán)A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Budapesti Helyi Csoportja évbúcsúztató madárgyűrűzésre hívja az érdeklődőket és a média képviselőit az újpesti Farkas-erdőbe 2016. december 28-án (szerdán) 9-12 óra között. Az ingyenes rendezvény célja az etetőkre látogató madarak és a madárgyűrűzés bemutatása mindazoknak, akik a karácsonyi pihenést követően szeretnének egy kicsit kimozdulni a lakásból.

Az őszapók, cinegék, fakopáncsok, rigók, zöldikék és további közel hatvan madárfaj képviselői szívesen fogyasztják a kihelyezett táplálékot, ám azt, hogy ezek a madarak honnan érkeztek hozzánk és merre tartanak tőlünk, a gyűrűzés segítségével tudhatjuk meg.

A madarásznap programja a hálók óránkénti ellenőrzése köré szerveződik. Ekkor a madárgyűrűző szakemberek kimennek a hálókhoz, óvatosan kiszedik és vászonzsákocskákba rakják a madarakat, amik így jutnak el a gyűrűzőasztalhoz. A gyűrűzés helyszínén egy bemutató hálót is meg lehet majd tekinteni. A rendezvényre fél-egy órás időtartamra is érdemes kilátogatni, akár kisgyerekekkel is, hiszen a program kötetlen, amibe bármikor be lehet kapcsolódni, ráadásul a gyűrűzések alkalmával a madarakat meg is lehet simogatni és lehetőség kínálkozik közeli madárfotók elkészítésére is.

Találkozó:
Budapest IV. kerület, Káposztásmegyer I. lakótelep, a Farkaserdő utca és a Nádasdy Kálmán utca találkozásánál 9 órakor, ahonnan száz méteres sétával érjük el a helyszínt. A később érkezők az információs táblák segítségével könnyedén megtalálhatják a gyűrűzési pontot.

Megközelítés:
A 14-es villamos Bőröndös utcai megállójától kb. 6 perc sétával a lakótelepen keresztül. A 20E busznak a Művelődési Központ nevű megállójától 15 perces sétával lehet megközelíteni a helyszínt.  A 126-os buszról a Dunakeszi megállónál kell leszállni. A 296-os buszról a Dunakeszi utcánál kell leszállni.

A program jellegéből adódóan, a kevés mozgás és a várható hideg miatt különösen meleg öltözet ajánlott!
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye